Josipa Lisac snimila spot za pjesmu ‘Daleko’

Josipa Lisac, ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo iskoristila je predah od koncertnih aktivnosti za snimanje novog spota.

Josipa Lisac na snimanju video spota za pjesmu ‘Daleko’

Pjesma “Daleko”, autora Tonija Starešinića i Željke Veverec već je neko vrijeme spremna, ali situacija u kojoj se našao cijeli svijet poremetio je i planove za njenu objavu. Popuštanjem mjera propisanih stožerom civilne zaštite većina javnih površina i objekata je otvorena no, ova glazbena umjetnica odlučila je ukazati na još jednu nepogodu koja je zadesila njen grad, a to je potres. Za mjesto snimanja odabrala je Muzej za umjetnost i obrt u kojem je imala dva sjajna koncerta koja su dodano uveličali i njeni gosti, glazbenici: Boško Petrović, Neven Frangeš, Gojko Tomljanović, Josip Grah i Željko Vlahović, a 1998. godine u istom je prostoru bila postavljena i izložba njenih slika koje potpisuje poznati fotograf Željko Koprolčec. Napukli zidovi, prašina, Muzej za umjetnost i obrt kakav ne prepoznajemo, baš kao u stihovima nove pjesme “to nisi ti, ja te ne prepoznajem…”

“Svidjela mi se pjesma, zgodna je, Željka je napisala lijepi tekst, a glazba je u Tonijevu stilu, rekla bih, vrlo današnja, u vremenu”, rekla je o pjesmi Josipa Lisac.

Prethodni singl “Moja magija”, koju su napisali Jani Hace i Alka Vuica, Josipa je snimila prije četiri godine, a razlog zbog kojeg se ne žuri s objavljivanjem novih singlova Josipa je objasnila: “Ja više volim ritam u kojem ćeš dati nekakav život pjesmi, pričekaš i vidiš hoće li ta pjesma zaživjeti ili ne. Današnje pjesme se vrlo brzo stvaraju i kao da još brže odlaze. Ne nalazim smisla u tome, pjesmi moraš joj dati prostora i vrijeme da je ljudi čuju, prihvate i zavole.”

Iako ne žuri s novim singlovima, Josipa Lisac diskografski je itekako aktivna, nakon Porina ovječanog albuma Josipa Lisac from Croatia Records studio, ovu godinu uoči Porina objavljen je četverostruki box set “Diskobiografija” sa sedamdeset najvažnijih pjesama Josipe Lisac i bogatom knjižicom u kojoj se nalaze kataloški brojevi i sve naslovnice na kojima su njene pjesme prvi put objavljene.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X