Književni noviteti: Droge, erotika i ritualna ubojstva

U knjižare stižu novi romani Ivane Šojat, Alessandra Baricca i Eve Garcíje Sáenz de Urturi.

Nova književna izdanja

Za sve koji su se u razdoblju samoizolacije možda vratili navici čitanja, ali i za sve one koji od te iste navike nikad nisu ni odstupili, donosimo kratki pregled nekih novih i nadolazećih izdanja domaćih nakladnika koja možete pronaći u pretprodaji ili u izlozima knjižara.

Ivana Šojat, “Zmajevi koji ne lete”

Ivana Šojat “Zmajevi koji ne lete”

Naklada Ljevak donosi novi roman književnice Ivane Šojat, “Zmajevi koji ne lete”. Riječ je o potresnoj i katarzičnoj priči o trojici prijatelja koji se koncem osmoga razreda osnovne škole upuštaju u konzumaciju sintetske droge poznate pod nazivom Osvježivači. Priča ispričana riječima glavnog lika Marijana podsjeća na niz istinitih događanja o kojima smo mogli čitati u tisku, a događala su se diljem gradova Hrvatske i govori o tipično dječjoj, mladenačkoj potrebi za isticanjem u društvu, za položajem vođe unutar dobne skupine, ali i o potrebi za ljubavlju, koja dovodi do ruba tragedije. Priča je to o takozvanim prijateljstvima, ali i o obiteljima čiji raspadi dovode do osnovnih pitanja glavnih junaka: Gdje pripadam? Tko me voli?

“Zmajevi koji ne lete” roman je koji govori o i obraća se mladima, ali namijenjen je svima koji cijene pravu pripovijest. Ivana Šojat odavno se dokazala kao vrsna knjievnica, pa je ova knjiga samo nastavak njezinog nepogrešivom pričom nabujalog opusa.

Alessandro Baricco, “Mlada nevjesta”

Alessandro Barricco “Mlada nevjesta”

Iz V.B.Z-a nam stiže novi roman Alessandra Baricca, “Mlada nevjesta”. Početkom dvadesetog stoljeća, negdje u talijanskoj provinciji, u raskošnu vilu plemićke obitelji useljava se Mlada nevjesta. Međutim, postoji mali problem: nasljednik obitelji, njezin zaručnik, na poslovnom je putu u inozemstvu i nitko ne zna kad će se točno vratiti. Počinje dugo razdoblje iščekivanja tijekom kojeg će Mlada nevjesta postupno upoznati neobične stanare kuće: Oca, Majku, Kćer, Strica i batlera Modesta. Svakodnevica ekscentrične obitelji sve je samo ne uobičajena: prisutan je strah od noći (svi su preci umrli noću), knjige, tuge i svega što odudara od brižno njegovanog, ali besmislenog ritualnog ponavljanja. Kako dani prolaze i nema vijesti o nestašnom sinu, atmosfera postaje sve nadrealnija, a interakcija Mlade nevjeste s obitelji sve erotičnija. I ništa zapravo nije kako se čini: sloj po sloj, otkriva se priča o obiteljskim tajnama, ljubavi, javnim kućama, snu i umjetnosti.

Njegujući svoj prepoznatljiv stil, vješto se poigravajući riječima i frazama, brišući granice između stvarnog i nestvarnog, zamagljujući obrise likova, Baricco je ovaj put ispisao jedan od svojih najsmjelijih romana, „djelo elegancije, erotike i razigrane mašte“, „drsko ispričanu priču o izgubljenoj nevinosti“ i „poučnu i uznemirujuću lekciju o želji“.

Eva García Sáenz de Urturi, “Šutnja bijeloga grada”

Eva García Sáenz de Urturi “Šutnja bijeloga grada”

Fraktura nam donosi međunarodni bestseler Eve Garcíje Sáenz de Urturi“Šutnja bijeloga grada”, prema kojem je snimljena Netflixova serija. Furiozan je to i ludo originalan krimić koji će vas žestokim ritmom i nevjerojatnim obratima držati prikovanim do posljednje stranice.

Ritualna ubojstva potresaju baskijsku Vitoriju, a pronaći ubojicu zadatak je kao stvoren za mladu policijsku zvijezdu, inspektora Ayalu. U mističnoj atmosferi Baskije, slijedeći trag krvi, koji od drevnih dolmena i keltskih nalazišta vodi do Stare katedrale i velebnih palača Vitorije – ovaj triler žestokog tempa hvata nas u svoju mrežu i ne dopušta nam da predahnemo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X