Judas Priest objavili svoj 19. studijski album ‘Invincible Shield’

‘Invincible Shield’ je devetnaesti studijski album engleskog heavy metal benda Judas Priest. Producirao ga je gitarist Andy Sneap, koji je također producirao ‘Firepower’ iz 2018. godine.

Judas Priest – Invincible Shield

U veljači 2020. godine, dakle netom prije nego će svijat ‘stati’ zbog pandemije korona virusa, bend je službeno započeo pisanje za svoj 19. album, ali kako je kasnije izjavio gitarist Richie Faulkner: “Suočili su se s nekim izazovima i rasporedima zbog pandemije ” i nisu se uspjeli okupiti i raditi na novoj glazbi. “Htjeli smo zadržati istu dinamiku kao kod ‘Firepowera’ – svi smo se okupili, svirali pjesme u pretprodukciji prije nego što smo ih snimili”, prisjeća se Faulkner.

U rujnu 2021., nakon što su ukinuta ograničenja zbog pandemije, bend je započeo svoju svjetsku turneju 50 Heavy Metal Years. “Dakle, sljedeća prepreka, ako to tako želite nazvati, bila je turneja. Morali smo izaći na turneju i snimati komadiće između dijelova turneje”, kaže Faulkner. Zbog stalnih ograničenja, album je sniman na raznim mjestima: Scott Travis i Richie Faulkner u Nashvilleu, gdje inače žive, Rob Halford u Phoenixu u Arizoni, i Ian Hill na turneji u raznim europskim gradovima.

U ožujku 2022. Faulkner je otkrio da su bubnjevi za novu ploču već snimljeni i naglasio da su pjesme “mjestimice malo progresivnije” s nekoliko glazbenih zaokreta koje “Firepower” nema. Kako bi izbjegao nesporazume, Faulkner je kasnije izjavio da album neće biti glazbeni nastavak eksperimentalnog “Nostradamusa” ili progresivnog u interpretaciji već da bi sve moglo podsjećati na stari Judas Priest iz 1970-ih, poput albuma “Sinner”.

U svibnju 2023., nakon što je Rob Halford snimio svoje dijelove u studiju u Phoenixus producentom i gitaristom na turneji Andyjem Sneapom, bend je izjavio da je završio s praćenjem i da je album prešao na fazu miksanja i masteringa.

Pjesme “Sons of Thunder” i “Escape from Reality” napisao je Glenn Tipton. Bonus pjesmu “The Lodger” napisao je Bob Halligan Jr. , koji je napisao i druge pjesme za bend, ponajviše ” Some Heads Are Gonna Roll “.

Album je prvotno bio najavljen za 7. listopada 2023. prije nastupa benda na prvom Power Trip festivalu u Indiou u Kaliforniji . Trailer albuma je zatim postavljen na službeni YouTube kanal sa uvodom u pjesmu “Panic Attack”, nakon čega su uslijedili “Trial by Fire” 17. studenog, “Crown of Horns” 19. siječnja 2024. i “The Serpent and King” 22. veljače, da bi bend po izlasku albuma ovog ožujkua najvio da kreće na svjetsku turneju.

“Invincible Shield”, popis pjesama:

1. “Panic Attack”
2. “The Serpent and the King”
3. “Invincible Shield”
4. “Devil in Disguise”
5. “Gates of Hell”
6. “Crown of Horns”
7. “As God Is My Witness”
8. “Trial by Fire”
9. “Escape from Reality”
10. “Sons of Thunder”
11. “Giants in the Sky”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X