Kanadske radio postaje povukle Arcade Fire iz etera

Prošli tjedan, frontmen Win Butler demantirao je nove optužbe za nedolično seksualno ponašanje nekoliko mladih obožavateljica.

Arcade Fire (foto: Leonardo Samrani /Wikipedia)

Nekoliko kanadskih radijskih postaja zaustavilo je puštanje glazbe Arcade Firea nakon optužbi protiv frontmena Wina Butlera. Prošlog tjedna Pitchfork je objavio istragu u kojoj su četiri obožavateljice benda optužile Butlera za seksualno zlostavljanje. Nakon što je optužen za “neprimjerene” radnje, Butler je odgovorio na optužbe u vlastitoj opširnoj izjavi, tvrdeći da mu je “jako žao svima koje sam povrijedio svojim ponašanjem”, ali tvrdeći da su “sve te veze bile sporazumne”.

Od tada je predstavnik radijske postaje CBC Music FM rekao Ottawa City Newsu da postaja pauzira puštanje glazbe Arcade Firea “dok ne saznamo više o situaciji”. Druga postaja, Indie 88 iz Toronta, potvrdila je da su donijeli “brzu odluku tijekom vikenda da povuku glazbu benda”, ali da “još nisu imali intenzivan interni razgovor o trajnosti ove odluke”.

Nakon optužbi, Arcade Fire započeli su sinoć europski dio svoje svjetske turneje kako je i planirano nastupom u Dublinu. Feist je otvorila nastup, ali kao što su pokazale slike na društvenim mrežama, obvezala se donirati sav prihod od prodaje svoje robe lokalnom ogranku Women’s Aid.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X