Kandžija: Nemam više posla s izdavačima, sam sebe izađem, sam sam svoj Juda

Može li se Kandžiju prikucat na Raspelo? Naravno da ne može. On šiba žestoko, glasno i jasno. Nebitno mu je hoćete li ga shvatiti ozbiljno ili neozbiljno. Važno je da ga shvatite. Ubojit na rimama, ubojit i u intervjuu.

  •  
  •  
Kandžija (Foto: Facebook/Kandžija)

Paše ti bend uživo, ali snalaziš se i s deckovima. Edo Maajka je radio slično, El Bahattee isto. Je li rap publika tu dovoljno široka da brbljavcima dozvoljava izlete mimo old school terena rezerviranog za rap?

Kandžija: Rep publika – riječ koju ako ponoviš više puta zaredom i tada se skroz zbuniš svojom brzinom, i shvatiš da ta riječ ne postoji, ali dobiješ riječ koja postoji, a to je republika. Republika Hrvatska. Nezavisna. Ustani bane. U tom trenutku budeš ponosan kada kročis tom Republikom i sviraš i pjevaš i nabrajaš i sve kome god. Ovo je stvarno bilo dubokoumno. Hvala Krs – one, 7 elemenata hip hopa bez da brojimo ovaj stil odgovaranja na pitanja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iOG74Gt3bfY[/youtube]

Kandžijin scenski jučer-danas-sutra. Kad pogledaš svoje trajanje i rad na sceni, spotakneš li se o neke krive odluke, kalkuliranja možda neka, ili si dosta sretan i podvlačiš možda neke krive poteze ne bi li ih ne ponovio?

Kandžija: Planirao sam imati bazen, ali što u njemu znači moja mala kap… Nisam ništa kalkulirao, jebi ga nisam digitron, živiš, učiš, život je faks kako se kaže. Život je srednja škola. Život je stipendija. Život je osnovna škola. Život je juče. Život je danas. Život je sutra. To su samo neke od izreka koje sam sad izmislio.

Čini se da ti je baza štovatelja i pratitelja velika. Kako ih pogoniti da za kojih par mjeseci prije nego godina možeš koncertno pokoravati klubove, zagrebačke Tvornice i slične kapacitete? Ili te to zapravo ne drajva na taj način?

Kandžija: Vidit ćemo, ja kao radnik volim tvornicu, a i isto tako i kao direktor volim upravljati tvornicom. Volim da su ljudi zadovoljni. Stop mobingu. Vratimo tvornice radnicima. Živila Hrvatska, Viva Croatia, Viva Zwei.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CRVh6IO6tvI[/youtube]

Ima li šanse izvuči neku navijačku himnu ili se nema smisla natjecati s već postojećim rekem djelima koračnicama i budnicama zbog kojih će Vatrenih 11 izabranih ispasti u prvom krugu eliminacijskog dijela natjecanja po skupinama?

Kandžija: Daj nećemo se vrjeđat. Naravno da će biti, volio bi napraviti navijačku stvar sa Massimom i da spot režira Antun Vrdoljak, a gostuje Fat Joe Šiminić, sa malom strofom u kojoj će puštati zvukove koje samo koale razumije. Bek vokale pjeva Jasna Zlokić, koja inače je sto puta bolja pjevačica od J – Lo. Također, kao spiker će se pojaviti Kapetan Picard iz “Zvjezdanih staza”, a naš general Rojs će plesati koreografiju Vesne Mimice i Tatjane Škrinjarić, koje prvi put udružuju snage. Pjesma će se zvat “Pobjedit ćemo Brazil i u oružju i u nogometu na prvenstvu, ovom sad koje se održava u Brazilu”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X