Britanska udruga koncertnih prostora kritizira Spotifyjevo sponzoriranje FC Barcelone teško 280 milijuna eura

Iz Music Venue Trusta tvrde kako je umjesto sponzorskog ugovora s nogometnim klubom Spotify kao glazbena platforma mogao sponzorski osigurati opstanak 700 koncertnih prostora i dvorana.

Spotify – logo

Britanska udruga koncertnih prostora (Music Venue Trust) pogodio je veliki novi sponzorski ugovor Spotifyja s FC Barcelonom, rekavši da je novac umjesto toga mogao pomoći stotinama glazbenih prostora koji su i dalje u poteškoćama.

Naime, potvrđeno je da je streaming servis potpisao sponzorski ugovor sa svjetski poznatim španjolskim nogometnim klubom, u kojem će se logotip Spotifyja pojaviti na dresovima za utakmice i treninge, a klupski stadion će biti preimenovan u Spotify Nou Camp.

U priopćenju je dogovor opisan kao “prvo partnerstvo svoje vrste za klub u spajanju svjetova glazbe i nogometa” i planira se “vidjeti kako će to funkcionirati zajedno kako bi se stvorili prilike da legendarna majica postane prostor koji može proslaviti umjetnike iz cijelog svijeta”.

U nizu tweetova koji komentiraju tu vijest, službeni Music Venue Trust je napisao: “Za iznos novca koji je Spotify pristao potrošiti na PRIVREMENO brendiranje FC Barcelone, mogli su osigurati TRAJNU budućnost za oko 700 britanskih koncertnih prostora. Takva je investicija mogla osloboditi 40 milijuna funti godišnje u razvoju talenata umjetnika, od kojih su Spotify, (Universal, Sony, Warner) i drugi krajnji financijski korisnici. Ne samo to, već bi ulaganje novca na ovaj način generiralo razuman financijski povrat. Tako funkcionira razumno ulaganje. Spotify je mogao uzeti ovaj novac, uložiti ga u glazbenu infrastrukturu, zadržati vrijednost imovine, poboljšati ekonomiju za svakog novog/nastajajućeg umjetnika i ostvariti mali povrat na razumnom i zaštićenom ulaganju koje je u potpunosti u skladu s najboljim interesima njihove tvrtke.”

Niz tvitova je završen tako što je organizacija rekla da bi “željeli razgovarati s izvršnim direktorom Spotifyja Danielom Ekom kako bi mu mogli reći kakvu nevjerojatnu priliku propušta i zaključili: “Ali ne možemo čak ni natjerati Spotify da održi sastanak o potrebi podrške i osiguranja osnovnog glazbenog sektora.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X