Kawasaki 3P u Velikom pogonu Tvornice – Imam dobar naslov, ali ne za ovaj tekst

Na velikom koncertu prvi glasnici proljeća uživo ispunili obećanje odličnog novog albuma. Ako je jedan domaći bend obilježio početak 2015. godine, to je bez sumnje Kawasaki 3P.

Kawasaki 3P u Tvornici (Foto: Izidor Tačković)

Nakon osam godina imaju odličan novi album “Goli zbog pasa”, koji je postao najprodavanijom pločom u Hrvatskoj. Prije mjesec dana u Malom su pogonu Tvornice pred tristotinjak ljudi održali dobru promociju istoga, ali taj kratak iako upečatljiv nastup na kojemu su uz kompletan novi album odsvirali još tek par stvari s “Bugara” sada se pokazao tek isprobavanjem novog repertoara pred pravu stvar koja se sinoć odigrala u pretrpanom Velikom pogonu.

Nekih pola sata nakon zakazanoga početka zov trube je prizvao posjetitelje da izmile iz zadimljene pušionice Malog pogona pred pozornicu, gdje je Kawasaki banda roknula u “Veliki dispečer” punom snagom. Žestoki rifovi su zarezali, bas je tutnjao, puhači su zvonili i, u usporedbi s prethodnim nastupom, odmah je bilo jasno da je taj zvuk prilagođen za veće prostore. Nakon toga, sve je bilo pripremljeno. Tomfa je krenuo sa skandiranjem “Malo vas je, pičkice”, a ludilo i prva šutka krenuli su istoga trena. Prepuna Tvornica je podivljala i do kraja nije bilo odmora.

Kawasaki 3P u Tvornici (Foto: Izidor Tačković)
Kawasaki 3P u Tvornici (Foto: Izidor Tačković)

Prije svega, mirna srca možemo ustvrditi kako je Kawasaki 3P sinoć bio spreman i za Dom sportova. Tvornica je jednostavno bila premalena za tu zvijer. Prilaz svim šankovima bio je konstantno blokiran, za pivo se čekalo i po pola sata u određenim instancama. A i mijenjanje fizičke lokacije unutar Tvornice postalo je nemogućom misijom. Bendu sljedba s razlogom raste i na domaćem terenu mora se početi razmišljati o većim dvoranama koje bi tu publiku prihvatile. Vezano uz samu publiku, čini se da K3P ima određeni kontingent iste koji više pripada navijačkoj subkulturi, a ne glazbenima i koji se na njihovim koncertima u skladu s tim i ponaša. Čini se da će vam gdje god stanete, u bliskom okruženju biti barem jedan majmun koji se vješa po svima, zalijeva pivom i urla, kvareći užitak nastupa. Čak i na najžešćim hardcore punk koncertima publika ima kodeks ponašanja i prati nastup, pa ne znam zašto se ovdje neki ne mogu naučiti najosnovnijoj koncertnoj kulturi.

Kawasaki 3P u Tvornici (Foto: Izidor Tačković)
Kawasaki 3P u Tvornici (Foto: Izidor Tačković)

Na pozornici mnogoljudni bend sije kaos. S novim albumom, čini se da su i stare pjesme dobile dah svježine u aranžmanima (“Mupov-ska”, primjerice, otkriva nove atmosferične slojeve, što se uz moćan zvuk u Velikom pogonu vrlo dobro osjetilo.) Bend u naponu snage odvalio je strašan nastup, pa možemo žaliti što se sinoć nije snimao koncertni DVD ili barem live album kako bi ta sjajna atmosfera bila dostupna i onima koji joj nisu svjedočili, ali kako bismo taj nastup i mi još jednom doživjeli bez svih problema koji prate prevelike gužve na koncertima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X