Kiril Džajkovski: Ima šanse da dogodine radim u HNK-u u Zagrebu

Povodom sutrašnjeg partija u Aquariusu s Kirilom Džajkovskim, njegovim trubačima i Ghetto Priestom, Kiril nam je odgovorio na nekoliko pitanja. Kako razmišlja, što radi i kakvi su mu dojmovi o Zagrebu otkriva nam slavni makedonski DJ i skladatelj.

  •  
  •  
Kiril Džajkovski (RDD)

U Zagrebu ste s orkestrom svake godine u prosjeku jednom u sezoni, kada napravite party, no zadržavate li se kada dulje u Zagrebu jer suradnja s kazalištima de facto ne mora biti na lokaciji kazališne kuće?

Kiril Džajkovski: Na žalost, moje su posjete Zagrebu uvek kratke. Često sam dolazio, radio sam i kazališne projekte (Kerempuh, Gavella), imam puno prijatelja i veoma mi je drag grad, ali nikad nisam ostao duže no što sam morao vezano poslom. Ja bi to prvom prilikom promenio, jer bih hteo istinski upoznati i doživeti grad, a za to zaista treba odvojiti malo više vremena. Ima šanse da iduće godine radim glazbu za predstavu u HNK, pa možda će to biti šansa da provedem i malo više vremena u Zagrebu.

Kako bi ste opisali suradnju s Ghetto Priestom, kako je do nje došlo i kako zajedno s njim koncipirate nastupe?

Kiril Džajkovski: Za to je zaslužna moja zagrebačka veza, odnosno ekipa ljudi koji su deo zagrebačke reggae/dub scene i koji su me povezali sa Ghettom. Ja sam trebao MC-ja za završnicu ljetne turneje i stupio sam u kontakt s njim. On je došao u Skopje, saradnja je kliknula ekspresno i mi smo krenuli sa živim nastupima. Normalno, snimili smo i par novih stvari i sa zadovoljstvom mogu reći da će se Ghetto Priest pridružiti izvrsnoj ekipi internacionalnih vokalnih gostiju na mom novom albumu.

Koliko često još nastupate u toj “običnoj” varijanti DJ-a?

Kiril Džajkovski: Vrlo retko. Najviše nastupam u kombinaciji sa bendom i MC-jem i čini mi se da je to ipak bolja i uzbudljivija varijanta živog nastupa. A u zadnje vrijeme i kad nastupam u DJ varijanti, sa mnom na sceni imam bar par solista koji dopunjuju klupski live set.

'Trenutno radim na filmu 'Balkan Is Not Dead' redatelja Aleksandra Popovskog.'

Kada ste na pozornici ekrani laptopa zaklanjaju dosta toga što Kiril zapravo radi, koje sve instrumente svirate i koji vam je alat najvažniji u skladateljskom poslu?

Kiril Džajkovski: Sviram klavijature. Učio sam klavir u muzičkoj školi i to je moj osnovni instrument. Na sceni, pored upotrebe kompjutera, koristim i par klavijatura i sviram određene delove pesama. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X