Književni noviteti: Eva, Isus i Neil Jordan

U knjižare su došli novi romani Davida Grossmana, Amélie Nothomb i režisera Neila Jordana.

Književni noviteti

Donosimo još jedan kratki pregled nekih novih i nadolazećih beletrističkih izdanja domaćih nakladnika koja možete pronaći u izlozima knjižara.

David Grossman: Kad je Nina znala

David Grossman “Kad je Nina znala”

Danila Kiša je toliko fascinirala da je o njoj snimio dokumentarac. David Grossman je o njenom životu napisao roman. Ona je Eva Panić Nahir, a njezin je život bio toliko čudesan i nevjerojatan da su i dva tako velika pisca ostala zatečena pred onime što je nemoguće izmisliti. Obiteljske tajne koje određuju živote, velike odluke i njihove posljedice te ljubav postavljena na nedodirljivi pijedestal tkivo su od kojeg je načinjen sjajni roman “Kad je Nina znala” kojim se Grossman opet potvrđuje kao jedan od najvećih suvremenih romanopisaca.

Amélie Nothomb: Žeđ

Amélie Nothomb “Žeđ”

Oduvijek sam znao da će me osuditi na smrt, počinje svoju priču protagonist Žeđi, Isus Krist. Pripovijeda kako su mu sudili, kako su ga mučili, kako je umro i uskrsnuo. Ništa novo? Svaki je roman Amélie Nothomb malo iznenađenje, no ovaj je bomba. U osebujnoj interpretaciji jednog od najpoznatijih životopisa svih vremena, omiljena francusko-belgijska autorica nadmašila je samu sebe. Sina Božjega slika kao čovjeka kojemu ništa ljudsko nije strano. Daleko od svetogrđa, govori o ljubavi, vjeri, smrti i žrtvovanju. U prvom se licu smiono uvlači Isusu pod kožu – i otkriva tijelo. Slavi fizički život koji je izvor žeđi, žeđ koja napaja život. Maštovita je, duhovita, britka kao uvijek… ali u ovom nam ambicioznom i trpkom filozofskom romanu, svom najvećem uspjehu kod francuske kritike još od početaka plodne karijere, možda najdirljivije dosad otkriva i vlastitu ranjivost.

Neil Jordan: Utopljeni 

Neil Jordan – Utopljeni

Jonathan je engleski privatni istražitelj koji sa ženom i kćeri živi u neimenovanu suvremenom gradu čije se koordinate nalaze negdje u ugarskom dijelu nekadašnje Austro-Ugarske. Upravo u vrijeme u koje u tom gradu započinju socijalni nemiri, prosvjedi i val nasilja, on istražuje slučaj davno nestale djevojke i, proganjan bračnom i životnom krizom, polako se počinje gubiti u kolopletu kaosa, anarhije, onirizma i manirizma… Roman “Utopljeni poznatoga prozaika i još poznatijega scenarista i redatelja Neila Jordana izrazito je uspjela slitina različitih filmskih i književnih žanrova, tendencija i odlika.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X