Kojoti u Vinylu predstavili novi box set

‘Dragocjeno Raskošno Blistavo’ – box set koji sadrži sva tri dosadašnja studijska albuma grupe Kojoti, kao i do sada ne objavljene bonus materijale i dvije nove pjesme objavljen je dan prije velikog samostalnog koncerta grupe koji je za večeras najavljen u Tvornici kulture.

Davor Viduka, Silvije Varga i Alen Marin na predstavljanju box seta Kojota u Vinylu (Foto: Zoran Stajčić)

Svi članovi grupe Kojoti okupili su se u petak u zagrebačkom klubu Vinyl kako bi predstavili box set “Dragocjeno Raskošno Blistavo”. Samo predstavljanje vodili su pjevač Alen Marin i gitarist Davor Viduka, uz moderaciju Silvija Varge iz Dancing Beara.

Nakon Majki i Darka Rundeka, bend Kojoti je treći izvođač s Dancing Bear kataloga koji je u posljednje vrijeme doživio reizdanje svog prijašnjeg rada. “Osim sva tri albuma na ovaj box set uvrštene su i dvije nove pjesme “Mi ne pripadamo tu” i “Nova riječ”. Pored toga tu je i prvi demo koji je u cijelosti otpjevao pokojni prvi pjevač Robert Bušić Buš, kao i snimka “Ona je moja” iz 1995. iz mariborskog ŠTUK-a na kojoj je Kojotima gostovao Goran Bare”, rekao je Davor Viduka na promociji.

Posebno je bilo riječi o okolnostima pod kojima je nastao prvi album. Alen Marin se prisjetio da je tada u nekoliko dana kao novi pjevač morao otpjevati sve pjesme, koje je tada prvi put čuo u životu, te ih snimio u svega tri sata. “To nikad neću zaboraviti”, izjavio je Marin, a Viduka se nadovezao rekavši kako se Kojoti sigurno nikad ne bi dogodili da Alen nije učinio takav podvig.

Kojoti ‘Dragocjeno Raskošno Blistavo’

Pjevač i gitarist su izrazili zadovoljstvo šobjavom box seta “Dragocjeno Raskošno Blistavo”, te se tom prilikom zahvalili svima koji su učestvovali u njegovom ostvarenju, također su se zahvalili i svima koji su tijekom devedesetih radili s njima, posebno Denisu Mujadžiću Denykenu, producentu najuspješnijeg albuma “Halucinacija” iz 1996. godine.

Priupitani od Silvija Varge kako vide budući rad, Viduka je izjavio kako grupa planira svakih nekoliko mjeseci ulaziti u studio kako bi snimala novi materijal koji će u jednom trenutku biti i objavljen.

Prilikom najave večerašnjeg koncerta Viduka nije zaboravio spomenuti i predgrupu Erotic Biljan And His Heretics koju je nazvao “najboljim domaćim garage rock bendom” te dodao kako svi zajedno pripremaju veliki rock tulum u Tvornici kulture.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X