Kojoti u Vinylu predstavili novi box set

‘Dragocjeno Raskošno Blistavo’ – box set koji sadrži sva tri dosadašnja studijska albuma grupe Kojoti, kao i do sada ne objavljene bonus materijale i dvije nove pjesme objavljen je dan prije velikog samostalnog koncerta grupe koji je za večeras najavljen u Tvornici kulture.

Davor Viduka, Silvije Varga i Alen Marin na predstavljanju box seta Kojota u Vinylu (Foto: Zoran Stajčić)

Svi članovi grupe Kojoti okupili su se u petak u zagrebačkom klubu Vinyl kako bi predstavili box set “Dragocjeno Raskošno Blistavo”. Samo predstavljanje vodili su pjevač Alen Marin i gitarist Davor Viduka, uz moderaciju Silvija Varge iz Dancing Beara.

Nakon Majki i Darka Rundeka, bend Kojoti je treći izvođač s Dancing Bear kataloga koji je u posljednje vrijeme doživio reizdanje svog prijašnjeg rada. “Osim sva tri albuma na ovaj box set uvrštene su i dvije nove pjesme “Mi ne pripadamo tu” i “Nova riječ”. Pored toga tu je i prvi demo koji je u cijelosti otpjevao pokojni prvi pjevač Robert Bušić Buš, kao i snimka “Ona je moja” iz 1995. iz mariborskog ŠTUK-a na kojoj je Kojotima gostovao Goran Bare”, rekao je Davor Viduka na promociji.

Posebno je bilo riječi o okolnostima pod kojima je nastao prvi album. Alen Marin se prisjetio da je tada u nekoliko dana kao novi pjevač morao otpjevati sve pjesme, koje je tada prvi put čuo u životu, te ih snimio u svega tri sata. “To nikad neću zaboraviti”, izjavio je Marin, a Viduka se nadovezao rekavši kako se Kojoti sigurno nikad ne bi dogodili da Alen nije učinio takav podvig.

Kojoti ‘Dragocjeno Raskošno Blistavo’

Pjevač i gitarist su izrazili zadovoljstvo šobjavom box seta “Dragocjeno Raskošno Blistavo”, te se tom prilikom zahvalili svima koji su učestvovali u njegovom ostvarenju, također su se zahvalili i svima koji su tijekom devedesetih radili s njima, posebno Denisu Mujadžiću Denykenu, producentu najuspješnijeg albuma “Halucinacija” iz 1996. godine.

Priupitani od Silvija Varge kako vide budući rad, Viduka je izjavio kako grupa planira svakih nekoliko mjeseci ulaziti u studio kako bi snimala novi materijal koji će u jednom trenutku biti i objavljen.

Prilikom najave večerašnjeg koncerta Viduka nije zaboravio spomenuti i predgrupu Erotic Biljan And His Heretics koju je nazvao “najboljim domaćim garage rock bendom” te dodao kako svi zajedno pripremaju veliki rock tulum u Tvornici kulture.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X