Kojoti uoči zagrebačkog koncerta objavili novi singl i vinilnu ploču

Novi singl nosi naziv ‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’ i Kojoti su je posvetili kako svim počupanim magnolijama Grada Zagreba, tako i ‘svim počupanim i potrganim magnolijama cijeloga svijeta’.

  • 147
    Shares
Kojoti ‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’

Singl i video spot “Evolucija ide u pogrešnom smjeru” ujedno je najava za ovotjedni zagrebački koncert, najava za skorašnji novi studijski album, ali također i povod za promociju vinilne kompilacije “Najboljih 11″.

Kojoti u petak 9. lipnja sviraju na krovu MSU-a u sklopu programa Ljeto u MSU, gdje će se kao poseban gost pojaviti i reper Kandžija, dok će kao predgrupa nastupiti Harp Explosion.

Bend također, pozivaju sve predstavnike medija i fanove da 8. lipnja u 13:00 sati svrate u Dancing Bear dućan (Gundulićeva 7) na druženje, kavu/pivu, potpisivanje best of vinyla ”Najboljih 11!”. Tom prigodom Kojoti će za okupljene odsvirati novi singl “Evolucija ide u pogrešnom smjeru”, a tek objavljeni vinyl prodavat će se po promotivnoj cijeni!

O samoj pjesmi “Evolucija ide u pogrešnom smjeru”, koju su Kojoti posvetili počupanim magnolijama Grada Zagreba, ali i svim počupanim magnolijama u svijetu, progovorio je Davor Viduka: ”Magnolija na Trgu žrtava fašizma je samo metafora vremena u kojem živimo. Čudo je uopće da se taj trg još tako zove. Ima stih u pjesmi: “Brišu nam povijest, kradu nam sutra” i mislim da je tu sve objašnjeno. Pjesma je dosta direktna što nam inače nije običaj, ali oko nas se dešavaju stvari protiv kojih jednostavno moraš reagirati. Ne odnosi se samo na Zagreb ili Hrvatsku, mislim da cijeli svijet pomalo luta u krivom smjeru. Totalno su se izgubile prave vrijednosti.”

“Evolucija ide u pogrešnom smjeru” je četvrta nova pjesma koju su Kojoti snimili od kada su krajem siječnja 2017. godine napravili svoj veliki come back. Ovoga puta riječ je o nešto ”mekšoj” pjesmi od prijašnjih singlova ”Mi ne pripadamo tu’, ‘Nova riječ’ i ‘Ljubav u kvaru’, ali nju i dalje prati prepoznatljiv čvrsti kojotovski gitarski riff.

Osim toga, izbacivanjem ovog singla Kojoti definitivno stavljaju finalnu točku na priču o uspješnim povratničkim koncertima, te najavljuju izlazak novog studijskog albuma koji bi za Dancing Bear trebao biti objavljen do kraja ove godine.

Za sada je snimljeno šest pjesama s nadolazećeg albuma; sve su snimljene u studiju GIS na Kastvu kod Mateja Zeca s kojim Kojoti njeguju dugogodišnje poznanstvo pa im je zajednički rad odlično sjeo. Pjesma je izašla u pratnji animiranog video spota kojeg potpisuje Dalibor Barić.

Na jednoj spomenutih novih pjesama koja je naslovljena “Sve je pod kontrolom”, i koja će ove jeseni biti singl, gostuje britki osječki reper Kandžija koji će ne krovu MSU-a biti specijalni gost Kojota.

Ulaznice za koncert Kojoti – Ljeto u MSU! 9.6. potražite u sustavu Eventim po cijeni od 85,00 kn na ovom linku.

  • 147
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X