Konačno pokrenuta pouzdana nacionalna tjedna radijska top lista

Institut hrvatske glazbe na svojim web stranicama www.ihg.hr od ovog tjedna objavljuje HR TOP 40 – službenu nacionalnu listu radijskog emitiranja domaćih singlova.

HR TOP 40

Institut će svakoga tjedna objaviti 40 aktualnih singlova domaćih izvođača koje su prethodnog tjedna najviše emitirale hrvatske radijske postaje.

Popis emitiranja sastavlja se za program 80 radio postaja, uključujući sve najveće i najutjecajnije nacionalne i regionalne, ali i veliki broj lokalnih radijskih postaja.Osim ukupnog broja emitiranja, kriteriji za plasman na listi su i doseg i slušanost radijskih  postaja. Tako emitiranje na nacionalnoj postaji donosi pjesmi više „bodova“ od emitiranja na maloj lokalnoj postaji.

Sastavljanje pouzdane top liste moguće je zahvaljujući inovativnom sustavu Playkontrol koji koristi napredne softverske algoritme za prepoznavanje zvučnih zapisa. Iz tvrtke Informacija d.o.o. koja je izradila sustav napominju da su u prvim tjednima liste moguće osjetne promjene na njoj, zbog naknadnog unosa pjesama u bazu za pretraživanje, koje obavljaju nakladnici pjesama.

Budući da je radio i dalje medij koji najviše utječe na promociju i popularnost glazbe, lista HR TOP 40 će javnosti, medijima i glazbenicima predočiti svježe i relevantne podatke o tome koje pjesme doista jesu hitovi koje sluša cijela zemlja, što dosad nije bilo moguće pouzdano znati.

Informacije dobivene ovim putem bit će dragocjene svima: glazbenici – skladatelji i izvođači – znat će odmah na kakav prijem njihova nova pjesma nailazi kod radijskih urednika i publike a diskografi će lakše prepoznavati nove talente čije se pjesme dopadaju javnosti i posvetiti im više pozornosti.

Lista će tako već ovog tjedna biti predstavljena i u novoj zabavnoj emisiji HRT-a,” Hit Show Marka Tolje”, koja će svakog petka predstavljati nekoliko hitova i zvijezda s HR TOP 40.

Pogledajte Potpuni HR TOP za tjedan 14. – 20. siječnja

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X