Koncert Mac Demarca prebačen je u veliko dvorište Močvare/Jedinstva

I konačno vijest na koju ste čekali nešto dulje negoli je planirano. Koncert Mac DeMarca umjesto u samoj Močvari održat će se u velikom dvorištu iza Močvare/Jedinstva, a to znači da slijedi pravi pravcati ljetni tulum za kraj sezone u Zagrebu i najbolja moguća najava za predstojeći treći SuperUho festival u Primoštenu. Bit će još iznenađenja vezanih uz ovaj koncert, ali o tom više uskoro, najavljuje organizator.

Mac Demarco Band (Foto: Coley Brown)
Mac Demarco Band (Foto: Coley Brown)

Novi paket ulaznica u prodaji će biti od 16.3. u 09:00 u Dirty Old Shopu i Rockmarku, te putem web servisa navedenih dućana. Važno je napomenuti da će kapacitet dvorišta za ovaj koncert biti dvaput veći od kapaciteta Močvare, pa vam, s obzirom na to kojom su se brzinom dosad prodavale, preporučuje se da svi zainteresirani kupe ulaznice na vrijeme.

Prošlo je već skoro tri godine od premijernog nastupa Maca DeMarca i njegovog benda u kinu Griču, svima koji su mu prisustvovali jednom od najzabavnijih i najveselijih koncerata tog 14. Žedno uho festivala. U međuvremenu je izdao još dva nova studijska albuma, desetke EP-ova i demo izdanja, prevalio tisuće i tisuće kilometara odsviravši stotine rasprodanih koncerata i festivala, od malog benda od kojeg se puno očekuje postaje bend koji se željno iščekuje, a sada nam se ovo ljeto, 8. srpnja u dvorištu Močvare i jedinsta vraća promovirati prošlogodišnje studijsko izdanje “Another One”.

Kanadski multi-instrumentalist i multimedijalni umjetnik Mac DeMarco pojavio se 2008. na glazbenoj sceni iz potpune anonimnosti pod pseudonimom Makeout Videotape. Odmah nakon završetka srednje škole preselio se iz rodnog Edmontona u klimatski topliji Vancouver i realizirao/samoizdao prvi uradak “Heat Wave”, kolekciju pjesama koju je napisao i snimio u periodima dosade i neraspoloženja prilikom prilagodbe na novo okruženju Vancouvera. Ograničeno izdanje CD-a rasprodano je u rekordnom roku, a Makeout Videotape kreću na turneju. Bend je ubrzo stekao regionalno priznanje, potpisao ugovor za Unfamiliar Records i kreće na turneju s Japandroidsima u jesen 2009. Tijekom sljedećih nekoliko godina Mac DeMarco, zajedno sa Alexom Calderom i Jennom Klement, stječe još veću lokalnu i regionalnu popularnost svirajući diljem Kanade.

U naglom preokretu 2012. Mac DeMarco izdaje pod svojim imenom EP “Rock and Roll Night Club” za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks. Izričaj novog uratka zadržao je jednostavnu lo-fi pop formu Makeout Videotapesa obojivši priču mračnijom atmosferom, crpeći inspiraciju iz unutarnjih usamljenih prostora duše. Iste te godine izdaje prvi studijski album “2” koji publika i kritika odlično prihvaćaju lansiravši ga na sami vrh indie scene, te kreće na prvu veliku samostalnu turneju u kojoj je i nas posjetio.

Nakon duge i iscrpne 1.5 godišnje turneje, 2014. godine izlazi drugi studijski album “Salad Days”, intimniji i zreliji od albuma prethodnika, koji je potpuno opravdao očekivanja, a kritika ga na kraju godine svrstava na vrh većine relevantnih glazbenih ljestvica. U kratkoj pauzi između beskrajnih turneja Mac DeMarco na ljeto 2015. izdaje mini album “Another One”, kao i sve ranije, za Captured Tracks. Lajtmotiv koji prožima svih 8 pjesama je izgubljena ljubav, ili možda nikad pronađena ljubav, a DeMarco nam to prenosi bez pretjerane tmurnosti i patetike. Kao i prethodne, i ovaj album publika i kritika odlično prihvaćaju, bio je broj 1 na Billboardovoj “Top Rock Albums” ljestvici, a ujedno je postao i najprodavanije DeMarcovo studijsko izdanje.

Zabavan i iskren, veseo i neopterećen, Mac DeMarco i njegov bend će zasigurno napraviti još jedan odličan show kojeg ćemo se dugo prisjećati.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh