Legendarni live album TBF-a ‘Perpetuum Fritule’ objavljen na dvostrukom vinilu

Puno desetljeće (i koji mjesec više) nakon originalne objave, prvi i za sada jedini live album TBF-a ‘Perpetuum Fritule’ objavljen je na dvostukom LP-u.

TBF ‘Perpetuum Fritule’

“Perpetuum Fritule” originalno je objavljen u drugoj polovici 2010. godine kao jednostruki i dvostruki album, pri čemu je dvostruko CD izdanje sadržavalo cjelovitu snimku legendarnog unplugged koncerta iz zagrebačke Močvare održanog 7.11.2009., na kojem su TBF-ovci trijumfalno protutnjali kroz vlastitu, za ovu prigodu temeljito preuređenu, pjesmaricu. 700-tinjak sretnika u rasprodanoj, dupkom punoj Močvari (koja je tom prigodom slavila svoj 10. rođendan), svjedočilo je jednom od ponajboljih nastupa splitskog benda, u užarenoj, opuštenoj i pozitivnoj koncertnoj atmosferi, koje se danas u vremenu kada koncerata nema svi s još većom nostalgijom prisjećamo.

Uz tada objavljene službene singlove s albuma “Fantastična” i “Guzice i sise”, nezaboravne hitove “Alles Gut”, “Nostalgična”, “Genije” i “Smak svita”, u nadahnutim nadograđenim izvedbama (između ostalih) odskočile su i uvijek aktualna “Heroyix”, zborski otpjevana s publikom “Lud za njom” i ‘nježna’ verzija često citirane uspješnice “Odjeb je lansiran”.

Sada je ova kultna glazbena poslastica poslužena na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, ujedno prvom LP izdanju TBF-a, te (zbog ograničenja trajanja LP formata) donosi 17 od originalno objavljenih 21 pjesme na dvostrukom CD izdanju. “Perpetuum Fritule” nesumnjivo je i jedno od najboljih live izdanja domaće diskografije, što je 2011. prepoznala i struka te mu dodijelila nagradu Porin za ‘Najbolji live album’, kao i Porin za ‘Najbolje likovno oblikovanje’ koje potpisuje Luka Duplančić, a koji je odlično prilagodio izvorni dizajn i ovom novom formatu.

“Kako je divno i neobično u ovim čudnim danima doživjeti prvo izdanje vlastite glazbe na vinilu. Pogotovo kad se sjetim kako smo gomilu samplova skidali upravo sa vinila, i to na svim albumima osim na ovom koji je sad na vinilu. Život je čudesan i nepredvidiv, zato je i predivan, glazba je istina, a zvuk sa vinila je magija. Sad mogu na miru umrijeti i nadam se da ću se reinkarnirati u obliku gramofona u nekom stanu gdje se samo slušaju ploče”, izjavio je uz objavu ovog izdanja Saša Antić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X