Legendarni live album TBF-a ‘Perpetuum Fritule’ objavljen na dvostrukom vinilu

Puno desetljeće (i koji mjesec više) nakon originalne objave, prvi i za sada jedini live album TBF-a ‘Perpetuum Fritule’ objavljen je na dvostukom LP-u.

TBF ‘Perpetuum Fritule’

“Perpetuum Fritule” originalno je objavljen u drugoj polovici 2010. godine kao jednostruki i dvostruki album, pri čemu je dvostruko CD izdanje sadržavalo cjelovitu snimku legendarnog unplugged koncerta iz zagrebačke Močvare održanog 7.11.2009., na kojem su TBF-ovci trijumfalno protutnjali kroz vlastitu, za ovu prigodu temeljito preuređenu, pjesmaricu. 700-tinjak sretnika u rasprodanoj, dupkom punoj Močvari (koja je tom prigodom slavila svoj 10. rođendan), svjedočilo je jednom od ponajboljih nastupa splitskog benda, u užarenoj, opuštenoj i pozitivnoj koncertnoj atmosferi, koje se danas u vremenu kada koncerata nema svi s još većom nostalgijom prisjećamo.

Uz tada objavljene službene singlove s albuma “Fantastična” i “Guzice i sise”, nezaboravne hitove “Alles Gut”, “Nostalgična”, “Genije” i “Smak svita”, u nadahnutim nadograđenim izvedbama (između ostalih) odskočile su i uvijek aktualna “Heroyix”, zborski otpjevana s publikom “Lud za njom” i ‘nježna’ verzija često citirane uspješnice “Odjeb je lansiran”.

Sada je ova kultna glazbena poslastica poslužena na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, ujedno prvom LP izdanju TBF-a, te (zbog ograničenja trajanja LP formata) donosi 17 od originalno objavljenih 21 pjesme na dvostrukom CD izdanju. “Perpetuum Fritule” nesumnjivo je i jedno od najboljih live izdanja domaće diskografije, što je 2011. prepoznala i struka te mu dodijelila nagradu Porin za ‘Najbolji live album’, kao i Porin za ‘Najbolje likovno oblikovanje’ koje potpisuje Luka Duplančić, a koji je odlično prilagodio izvorni dizajn i ovom novom formatu.

“Kako je divno i neobično u ovim čudnim danima doživjeti prvo izdanje vlastite glazbe na vinilu. Pogotovo kad se sjetim kako smo gomilu samplova skidali upravo sa vinila, i to na svim albumima osim na ovom koji je sad na vinilu. Život je čudesan i nepredvidiv, zato je i predivan, glazba je istina, a zvuk sa vinila je magija. Sad mogu na miru umrijeti i nadam se da ću se reinkarnirati u obliku gramofona u nekom stanu gdje se samo slušaju ploče”, izjavio je uz objavu ovog izdanja Saša Antić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X