Milan Petrović singlom ‘Connected Again’ najavljuje kompilaciju suradnji s umjetnicima iz cijele regije

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, novim singlom ‘Connected Again’, najavljuje kompilaciju autorskih kompozicija ‘The Best of 2011 – 2021’ nastalih u proteklih 10 godina, u kojoj učestvuju i brojni regionalni glazbenici.

Milan Petrović – The Best of 2011 – 2021

Milan Petrović surađuje sa mnogim poznatim umjetnicima iz regije, a suradnici prvog singla “Connected Again” su glazbenici iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije: Sašo Popovski (gitara, MKD), Džole Maksimovski (bass, MKD), Ermal Rodi (sax, AL), Goran Savić Čaki (bubnjevi, SRB), predvođeni kompozitorom i aranžerom na klavijaturama, Milanom Petrovićem.

Kompilacija se sastoji od 21 kompozicije pod nazivom “The Best of 2011 – 2021” i predstavlja retrospektivu pažljivo biranih autorskih kompozicija Milana Petrovića koje su objavljene i nastale u proteklih deset godina.

Ovaj kompilacijski album bit će objavljen za skopsku izdavačku kuću Jazz Fortnight, prije svega kao ekskluzivno digitalno izdanje.
Svi ljubitelji jazza u narednom periodu imat će priliku da je besplatno slušaju na streaming platformi Bandcamp.

Milan Petrović svoju profesionalnu karijeru gradi na glazbenoj sceni već 25 godina, kroz suradnje sa poznatim regionalnim umjetnicima kao što su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Bruno Mičetić, Dušan Bezuha, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić , Veljko Nikolić (Papa Nik) , a u okviru kompilacije posebna pažnja posvećena je suradnjama sa ženama iz svijeta glazbe, a koje svoju karijeru grade također u regiji i svijetu, kao što su Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović (SAD/SRB), Diana Čerenšek (HR), Vanja Danilović (BIH), Maja Klisinski, Aleksandra Đordjević, Mina Momčilović, Dunja Popović i Bojana Todorović.

U sinergiji svih glazbenica i glazbenika sa kojima je Milan Petrović surađivao na ovim kompozicijama, kompilacija “The best of 2011-2021” vodi nas kroz vrijednosti prijateljstva, putovanja i istinskog doživljaje prirode i ljubavi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X