Les Claypool i Sean Lennon osnovali bend – The Claypool Lennon Delirium

Dva veličanstvena i neobična svijeta kolidirala su na samu ravnodnevnicu, i s proljetnim se prevratom spojila se u čudesnu tvorevinu nazvanu The Claypool Lennon Delirium.

The Claypool Lennon Delirium 'Monolith of Phobos'
The Claypool Lennon Delirium ‘Monolith of Phobos’

Nakon što je uspješno završio ljetnu turneju s Primusom i The Ghost of a Saber Tooth Tiger, Les Claypool i Sean Lennon odlučili su kombinirati svoje apstraktne talente i spojiti ih u zajednički projekt. Trud koji su uložili u novi bend, rezultirao je nadolazećim albumom imena “Monolith of Phobos”, koji će biti službeno objavljen 3. lipnja za ATO Records. Album je, najavljuju, namijenjen stimulativnom psihodeličnom putovanju kroz svemirska prostranstva.

“Sean je muzički mutant baš po mom ukusu. Definitivno reflektira genetiku – ne samo očevu senzibilnost, već i jedinstven pristup stvarima i apstraktnu perspektivu koje je naslijedio od majke. Sve zajedno, to je jedan veličanstven čušpajz”, izjavio je Claypool.

U periodu od šest tjedana, njih su dvojica zajednički napisali i snimili deset pjesama koje će se naći na albumu. Novi materijal prevazilazi njihove dosadašnje ključne instrumente, bas i gitaru.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gp2EO0dtmK8[/youtube]

Claypool je objasnio da mu se, premda je dosad uvijek sam svirao bubnjeve i perkusije na svojim albumima, zbog Seanovog drugačijeg senzibiliteta nekako učinilo logičnim da njemu prepusti tu ulogu, ako su već odlučili proizvesti jedan novi, za obojicu atipičan zvuk. Ustvrdio je da je Lennonovo bubnjanje neka mješavina utjecaja Ringo Stara i Nicka Masona, ali da je posebno fasciniran činjenicom da je Sean monstruozno dobar gitarist.

Fobos je, uz Deimos, jedan od dva Marsova satelita, a Monolit na Fobosu je ogromna stijena, koju je Mars Globa Surveyor slikao 1998. godine na tom mjesecu. Kao što naslovna fraza implicira, ovaj je album old-school pristup psihodeličnom space rocku.

The Claypool Lennon Delirium objavio je već i da će im na sam datum izlaska prvijenca započeti i turneja na kojoj će, osim Lesa Claypoola (bas, vokal) i Seana Lennona (guitar, vokal), još svirati i Mark “Money Mark” Ramos Nishita iz Beastie Boysa na klavijaturi, te Paul Baldi iz Fungi Banda na bubnjevima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X