Lily Allen: Gdje su The Clash i Sex Pistolsi za 21. stoljeće?

Britanska pjevačica Lily Allen komentirala je glazbu koja, u svijetu drastičnih političkih previranja, nikada nije bila apolitičnija.

  • 84
    Shares
Lily Allen (izvor: Wikipedia)

U razgovoru za NME, neposredno pred dodjelu Mercury Prizea jučer u Londonu, Lily Allen je odlučila progovoriti o “stanju i duhu” glazbe u današnjem svijetu relativno apolitičnih glazbenih proizvoda.

Allen je komentirala kako bi titulu najboljeg albuma, kojeg British Phonographic Industry dodjeljuje kao nagradu Mercury, voljela izgubiti od engleske kantautorice Nadine Shah, čije pjesme adresiraju, između ostalog, i političke teme. Nagradu je naposljetku osvojio bend Wolf Alice za album “Visions of a Life”.

Allen je izjavila: “Mislim da svjedočimo nekakvoj vrsti hladnog kulturalnog rata u ovom trenutku, i da je kapitalizam glavni neprijatelj. Mislim da cjeloukupna politika nikada nije bila u drastičnijem stanju, kako u ovoj zemlji, tako i u Americi, čitav Zapadni svijet nije bio u gorem stanju nego danas već dugo vremena. Međutim, ne znam gdje su politički bendovi i autori. Gdje je danas The Clash, gdje su Sex Pistolsi?

Upitana što bi napravila sa 25 tisuća funti, koliko iznosi nagrada Mercury, Allen je komentirala da bi novac uložila u podršku ženama u glazbenoj industriji.

“Glazbenoj industriji je potreban nekakav ženski sindikat, kolektiv…Željela bi taj novac uložiti u osnivanje tako nečeg.”

  • 84
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X