L’kok konačno doživjeli ovacije u vlastitom gradu

Šibenski L’kok doživio je sinoć vrhunac dosadašnje karijere – hangar u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, pored Terraneo lokacije u Šibeniku, bio je dupkom pun.

L kok u Šibeniku

Vodeći se poznatim citatom iz filma „Polje snova“ – „sagradi i oni će doći“ – šibenska rock skupina L’kok upustila je prije desetak dana u avanturu u kojoj se happy end mogao samo priželjkivati. Podignuli su pozornicu u hangaru vojarne Bribirskih knezova pored Šibenika i nadali se da im trud neće biti uzaludan.

Dugo su L’kokovci razmišljali gdje i kako promovirati album „Misli protiv riječi“ u Šibeniku. Adekvatnog prostora u gradu, dakako, nije bilo. Do hangara na rubu grada došli su sasvim slučajno, sretnim poklapanjem zvijezda i prstom sudbine, a nakon jučerašnjeg koncerta jasno je da se radi o fenomenalnom prostoru koji bi ubuduće trebao uvelike obogatiti koncertnu ponudu Šibenika. Bila bi neizmjerna šteta da opet godinama zjapi prazan.

A ljudi su došli. Došlo je njih, po najoptimističnijim procjenama, čak i preko 600. Hangar je bio krcat, publika željna, a L’kok iznimno motiviran. Poslije polusatnog zagrijavanja uz Ti ritu piri pip, L’kok je krenuo sa svojim žestokim repertoarom, otvorivši svoju najbitniju večer u karijeri „Unjulom“ i „Ko si sad“.

Najvažnija pojedinost u cijeloj priči oko sinoćnje promocije albuma L’koka, jest da je šibenska publika konačno stala iza svog najambicioznijeg i najperspektivnijeg gradskog glazbenog proizvoda. Gužva pred stageom, poklici oduševljenja i ruke u zraku, pokazali su da je L’kok probio tu u pravilu najtežu barijeru – postali su i službeno veliki u svom gradu.

„Van sebe“, „Bajka“, „Domina“, „5 minuta“ i „Sve“ razdrmali su hangar i dokazali da L’kok ima i puno boljih pjesama od aktualnog hita „Strah“. Sat i pol nastupa bilo je sasvim dovoljno da i bendu, ali i svima onima koji smatraju da je šibenska publika izgubila naviku odlazaka na rock koncerte, ulije optimizam.

L’kok je sinoć održao koncert za pamćenje, pred publikom koja ih je svim silama podržavala, u prostoru koji je impresionirao izgledom i ozvučenošću. Sve se poklopilo da bolje nije moglo…

Recenzija albuma: ‘Misli protiv riječi’ – čvrsto, smisleno i uzbudljivo

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X