Lunar oslikao EPK brojač u Rijeci

Slaven Kosanović – Lunar, jedan od najpoznatijih hrvatskih grafitera i street art umjetnika, svojim je radom dao novi izgled EPK brojaču na Jadranskom trgu u Rijeci.

EPK Brojač u novom ruhu (Foto: Rijeka2020.eu)

Rad je nazvan “Haveno de diverseco”, što na esperantu znači „Luka različitosti“, što je ujedno i slogan Europske prijestolnice kulture 2020.

Nakon što je ispunila svoju primarnu funkciju i odbrojala dane, sate i minute do početka godine u kojoj Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture, skulptura brojača je urbanom likovnom intervencijom počela novi život.

EPK Brojač u novom ruhu (Foto: Rijeka2020.eu)

Slaven Kosanović – Lunar je brojač oslikao motivima koji su prepoznatljivi za njegov rad, prije svega to su likovi pasa i mačaka koji personificiraju ljude.

„Svaki od mojih likova ima neki svoj karakter, ali u zajednici oni čine cjelinu, isto kao i ljudi, dva čovjeka mogu napraviti više nego pojedinac sam, i to vidim kao povezanost sa sloganom Luka različitosti pod kojim se i odvija projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture”, ističe Lunar.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X