Marko Brecelj u Idriji premijerno prikazao svoj redateljski debi ‘Brojanje ujesen’

U Mestnoj knjižnici prijestolnice živoga srebra, Idriji, u Sloveniji Marko Brecelj, prikazao je ‘minimalistički dokumentarni mjuzikl’ ‘Brojanje ujesen/Štetje v jeseni’.

Marko Brecelj, Dani Kavas i Miro Cerar (Foto: Imo Vino)

Posrijedi je, autorovim riječima „dosadna i mjestimice vrlo degutantna audiovizualna tvorevina“, no službeno odobrena za prikazivanje odraslima i djeci bez pratnje roditelja.

Film trajanja 55 min sniman je u Kobaridu, Bežigradu, Mariboru, Kopru, Sarajevu, Splitu i Ljubljani, dobrim dijelom i u sklopu prigodnog performansa zvanog „Brecelj snima svoj prvi veći film, prvi put s javnim novcem’.

„Moj debi debakl premijerno na uvid dajemo u Idriji zato što sam u tom mjestu, vjerojatno 1968. ili 1969.,s kvartetom Beli črnci zaradio svoj prvi bečki odrezak. Također zato što je tu svojih četvrt stoljeća dočekao omladinski i kulturni radnik Ivan Sedej. Tu se osjećam kao kod kuće zato što smo prije četiri tjedna sklonima uspješno odigrali predstavu u nastajanju “Ivanov rođendan/Ivanov rojstni dan”, pojasnio je Marko Brecelj izbor Idrije za premijeru.

Nakon Idrije Brecelj je za nekadašnji Dan Republike, tj. 29. studenog u ljubljanskom KUD-u France Prešern izveo „dramu s glazbom i čitanjem/performiranog glazbenog recitala/sociološkog kulturnog eksperimenta“ „Ivanov rođendan“.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X