Marta Kolega i Dunja Bahtijarević predstavile album ‘Pjesme’

Intimno putovanje vokalnom tradicijom od Podravine, preko Bosne, sve do Makedonije i Galicije

Marta Kolega i Dunja Bahtijarević (Foto: Marina Uzelac)

Osebujne umjetnice, autorice i pjevačice Marta Kolega i Dunja Bahtijarević jučer su u prostoru Uranije u Zagrebu predstavile album “Pjesme”. Glazbeno – poetski izričaj koji objedinjuje vokalne dionice iz tradicijskih pjesama i stihove autorica inspirirane osobnim iskustvima, predstavljen je publici upravo kako je i osmišljen na albumu, bez instrumenata.

U opuštenoj, iznimno ugodnoj atmosferi, autorice su izvele svih 12 pjesama s albuma, odvevši publiku pritom na putovanje ne samo krajevima i prostorima iz kojih potječu napjevi koje su obradile, već i na putovanje u vlastitu nutrinu, kroz slikovito prenošenje svakodnevnih životnih situacija u njihovom poetskom izrazu. U višeglasnoj izvedbi pjesme “Devojko Mari Hubava” pridružile su im se gošće Gloria Lindeman i Julijana Lesić.

Kroz inovativan i u Hrvatskoj do sada rijetko prisutan žanr koji spaja glazbu i poeziju (engl. spoken word), Marta i Dunja prenose ideju o povećavanju pristupačnosti i recepcije oba žanra, te o proširivanju prostora njihove izražajnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X