Massive Attack predstavio fantastičan audio-vizualni EP ‘Eutopia’

Na ‘Eutopiji’ su Massive Attack surađivali s grupama Algiers, Young Fathers i sa Saulom Williamsom.

Massive Attack: Grant ‘Daddy G’ Marshall i Robert ‘3D’ Del Naja

Projekt, koji je snimljen u tri različita grada za vrijeme lockdowna, donosi tri pjesme popraćene vizualnim tipičnim za ove trip-hop pionire.

Iza projekta stoje 3D (Robert del Naja iz Massive Attacka) i Mark Donne, a težište je argumentacija za globalnu promjenu sustava predloženog od strane autorice Pariškog klimatskog sporazuma UN-a Christiane Figueres, zatim osnivača Univerzalnog principa osnovnog dohotka profesora Guyja Standinga i izumitelja američke “Wealth Tax” politike profesora Gabriela Zucmana.

Komentirajući projekt, Massive Attack su rekli: “Lockdown je otkrio najbolje aspekte i najgore propuste čovječanstva. To razdoblje neizvjesnosti i tjeskobe prisililo nas je da razmišljamo o očitoj potrebi promjene štetnosti sustava u kojima živimo. Radeći s tri stručnjaka stvorili smo zvučan i vizualni dijalog oko ovih globalnih, strukturnih pitanja; u obliku klimatske nužde, izvlačenja poreznih utočišta i univerzalnog osnovnog dohotka.”

„Duh ovog EP-a, njegovi elementi i ideje nemaju nikakve veze sa naivnim predodžbama o idealnom, savršenom svijetu, već svemu što treba učiniti sa hitnom i praktičnom potrebom da se izgradi nešto bolje. U tom je smislu “Eutopia” suprotnost pravopisne pogreške”, tvrde Massive Attack.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X