Massive Attack predstavio fantastičan audio-vizualni EP ‘Eutopia’

Na ‘Eutopiji’ su Massive Attack surađivali s grupama Algiers, Young Fathers i sa Saulom Williamsom.

Massive Attack: Grant ‘Daddy G’ Marshall i Robert ‘3D’ Del Naja

Projekt, koji je snimljen u tri različita grada za vrijeme lockdowna, donosi tri pjesme popraćene vizualnim tipičnim za ove trip-hop pionire.

Iza projekta stoje 3D (Robert del Naja iz Massive Attacka) i Mark Donne, a težište je argumentacija za globalnu promjenu sustava predloženog od strane autorice Pariškog klimatskog sporazuma UN-a Christiane Figueres, zatim osnivača Univerzalnog principa osnovnog dohotka profesora Guyja Standinga i izumitelja američke “Wealth Tax” politike profesora Gabriela Zucmana.

Komentirajući projekt, Massive Attack su rekli: “Lockdown je otkrio najbolje aspekte i najgore propuste čovječanstva. To razdoblje neizvjesnosti i tjeskobe prisililo nas je da razmišljamo o očitoj potrebi promjene štetnosti sustava u kojima živimo. Radeći s tri stručnjaka stvorili smo zvučan i vizualni dijalog oko ovih globalnih, strukturnih pitanja; u obliku klimatske nužde, izvlačenja poreznih utočišta i univerzalnog osnovnog dohotka.”

„Duh ovog EP-a, njegovi elementi i ideje nemaju nikakve veze sa naivnim predodžbama o idealnom, savršenom svijetu, već svemu što treba učiniti sa hitnom i praktičnom potrebom da se izgradi nešto bolje. U tom je smislu “Eutopia” suprotnost pravopisne pogreške”, tvrde Massive Attack.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X