Mercury Prize u znaku PJ Harvey i ‘Let England Shake’

PJ Harvey prva je glazbenica koja je u povijesti postala dvostruka dobitnica Mercury Prizea.

PJ Harvey (Foto: Wikipedia)

U londonskom Grosvenor hotelu je u utorak održana svečana dodjela Mercury nagrada, koju su 1992. pokrenuli britanski diskografi kako bi jednom godišnje proglasili najbolje albume na teritoriju Velike Britanije i Irske. Po prvi put otkada se dodjeljuje nagrada svaki od nominiranih izvođača je imao nastup uživo, dok je PJ Harvey prva kojoj je dva puta album proglašen najboljim.

PJ Harvey ‘Let England Shake’

Pjevačica je uz nagradu za svoj recentni album „Let England Shake“ dobila i 20.000 britanskih funti. Tijekom govora osvrnula se i na svoju prvu nagradu za najbolji album koju je dobila 2001. godine, ali je svečanost bila zasjenjena događajima koji su se zbili 11. rujna. „Lijepo je biti ovdje. 2001. sam bila u Washingtonu i s prozora svoje hotelske sobe gledala kako gori Pentagon. Od tada se puno toga dogodilo… Za ovaj album mi je trebalo puno vremena kako bih ga napisala. Bio mi je jako važan. Htjela sam napisati nešto što će biti važno i drugim ljudima u nadi da će postati nešto što će trajati“, izjavila je PJ Harvey.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X