Mercury Rev sele iz Kina SC u Tvornicu kulture

Kultni američki bend će 12. svibnja odsvirati u Zagrebu svoj krucijalni album ‘Deserter’s Songs’.

Mercury Rev

Uslijed nesporazuma pri rezervaciji termina u Kinu SC, u kojem je do kraja godine postavljena produkcija mjuzikla “Footlose”, Mercury Rev ovog četvrtka neće moći odsvirati koncert u toj dvorani budući je ista zauzeta navedenom predstavom. Na sreću, nedavno preuređena Tvornica Kulture u kojoj možete čuti novi razglas, osjetiti bolju klimatizaciju i koristiti potpuno preuređene šankove i sanitarije, rado je organizatorima izašla u susret i omogućila da ne dođe do otkazivanja koncerta.

Tako će se pet i pol godina godina nakon premijernog zagrebačkog nastupa jedan od najznačajnijih američkih rock bendova devedesetih Mercury Rev vratiti u ovaj grad kako bi nam u cijelosti predstavili svoj najvažniji album karijere “Deserter’s Songs” čije nas reizdanje očekuje idućeg tjedna.

Premda su ih od samih početaka pratili hvalospjevi kritike, a prva tri albuma predstavljali prave psihodelične pop bisere kojima su stekli kultno sljedbeništvo, tek ih je “Deserter’s Songs” približio širem auditoriju u prvom redu u Europi, čemu je zasigurno pridonijelo i to što ga je NME proglasio najboljim albumom 1998. godine, ali i činjenica da su se čak tri singla s ovog albuma našla na UK Top 40.

Dakle, koncert Mercury Reva će se održati 12. svibnja u Tvornici kulture. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21.390 sati. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 140 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 170 kuna.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X