Mike Watt & The Missingmen u Močvari – podijelili smo ulaznice

S pravom predstavljen kao Močvarin koncert mjeseca, subotnji hepening (22. ožujka) priredit će legendarni Mike Watt i njegov The Missingmen, a pored njih će nastupiti i belgijski L’oeillère i britanski bend Guess What. Ravno do dna podijelio je 1×2 ulaznice.

Mike Watt & The Missingmen u Močvari

Mike Watt, vječito nasmijani i dobroćudni brko u kariranoj košulji, živuća je legenda i jedna od najvažnijih ličnosti američkog rock’n’roll podzemlja. Formativne je osamdesete proveo svirajući u kultnim bendovima Minutemen (koje možda znate i kao vlasnike Jackassom proslavljene Corone) i fIREHOSE, da bi nakon toga svirao sa svima i svugdje. S Iggy Popom i njegovim Stoogesima (čiji je basist od reuniona 2003. godine), jednako kao i s Ljiljanom Nikolovskom, nekadašnjom pjevačicom Magazina, sa kojom je u bendu Madonnabees svirao Madonnine obrade. Nastupao je i(li) snimao albume i s Porno for Pyros, J Mascis + The Fog, Ciccone Youth/Sonic Youth i mnogim drugima dok su mu Red Hot Chili Peppers posvetili svoj album “Blood Sugar Sex Magik”. Ukoliko niste – pogledajte dokumentarac “We Jam Econo: The Story of the Minutemen” i sve će vam biti jasno. Tijekom posljednjih 20 godina, Watt je snimio tri solo albuma (“Ball-Hog or Tugboat?”, “Contemplating the Engine Room” i “The Secondman’s Middle Stand”) dok u Močvaru dolazi u sklopu europske turneje na kojoj, sa svojim pajdašima iz San Pedra – The Missingmen (Tom Watson, Raul Morales), promovira svoj posljednji, četvrti solo album “Hyphenated-man” koji je zasnovan na minimalizmu ranih Minutemena.

L’OEILLÈRE (Belgija) – L’oeillère je pseudonim iza koga se skriva gitaristički solo act Nicolata Gardrata, Francuza trenutno nastanjenog u Brusselsu. Naoružan samo akustičnom gitarom, Gardrat po vlastitim riječima izvodi “barbaric classical guitar compositions” – akustične kompozicije zasnovane na klasičnoj glazbi, istovremeno isprepletene sa eksperimentalnim, bučnim i ambijentalnim repeticijama.

GUESS WHAT (Velika Britanija) – Guess What su 2005. godine osnovali Luke Warmcop (bubnjevi, udaraljke) i Graham Mushnik (klavijature, harmonika, ksilofon), zaljubljenici u talijansku filmsku muziku iz 60-ih i 70-ih. Po vlastitim riječima, glazba koju stvaraju soundtrack je za imaginarne low budget science fiction filmove a do danas su objavili dva studijska albuma – “Yuri Gagrin” i “Mondo Giallo – The Best Of The Giallo Soundtracks 1968-1974″. Pridružite im se na psihodeličnom crime jazz sleazy erotic bossanova retro putovanju kroz neistražene dijelove glazbenog svemira.

Upad u pretprodaji: 60 kuna, na dan koncerta na blagajni kluba: 75 kuna.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove bend Mikea Watta koji je obrađivao Madonnine pjesme? glasi: Madonnabees, a dvije ulaznice za koncert dobila je Katarina Čondrić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X