RadioTeatar otvara dva godišnja ciklusa

Umjetnička organizacija RadioTeatar, najpoznatija po svojoj već pomalo kultnoj predstavi o radiju ‘Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje’, s prvim danima pravog toplog proljeća otvara 1. i 6. travnja na zagrebačkom Dolcu i Ribnjaku dva godišnja ciklusa, ‘RadioWalk’ i ‘PLAN ZA BIJEG’, a čije će se epizode realizirati kroz cijelu godinu.

RadioTeatar otvara dva godišnja ciklusa

Već ovoga četvrtka navečer, 1. travnja, neobičnom zvučno-izvedbenom šetnjom na omiljenoj zagrebačkoj tržnici pod nazivom “DOLAC SPAVA”, RadioTeatar započinje promovirati svoj sasvim novi izvedbeni format kojeg su nazvali “RadioWalk: intimni radio u hodu”. Ovaj format RadioTeatar najavljuje kao kazališnu predstavu zvučne šetnje koja se zbiva između teksta koji se sluša u slušalicama, krajolika kojim se hoda i misli samog šetača.

“DOLAC SPAVA”, autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro, je zamišljen kao noćna zvučna šetnja kroz slojeve vremena i prostora omiljene zagrebačke tržnice uz glazbene intervencije uživo. Prvi put je izveden na lanjskom festivalu Ganz nove Perforacije i bio okarakteriziran jednim od najzanimljivijih događaja festivala.

Na “DOLCU SPAVA” će 1. travnja uživo nastupiti glazbenici: Maro Market, Jamina Bojić, Nina Bajsić, Dino Brazzoduro, Stanislav Kovačić, Maja Katić i Pavle Brazzoduro Bajsić.

Ulaz je besplatan, a svoj termin šetnje možete dobiti rezervacijom na: [email protected], FB event: https://fb.me/e/ob0HJ93Lt.

Zatim, odmah nakon Uskrsa, 6. travnja u 18:30 sati na sviježem zraku krovne terase zagrebačkog Centra mladih Ribnjak, RadioTeatar priprema svečano otvaranje ciklusa malih radiofonskih izvedbi “PLAN ZA BIJEG” koji već osmu godinu zaredom u suradnji s Multimedijalnom kolibom realiziraju umjetnici iz različitih disciplina. Ove godine “PLAN ZA BIJEG” po prvi puta stvaraju umjetnici odabrani putem natječaja. Večer koja je zamišljena da počne u suton, sastojat će se od mini koncerta trija Nine Bajsić, polusatne radiofonske predstave “Bajsove vrpce” sa Svenom Medvešekom kao glumcem, Marom Marketom kao pijanistom i Dinom Brazzodurom na zvučnim krajolicima, te mini koncertom novog suradnika u redovima zagrebačkog RadioTeatra, beogradskog kantautora i slikara Nenada Marića poznatijeg pod pseudonimom Kralj Čačka.

O Kralju Čačka Miljenko Jergović je zapisao: “Tekstovi Kralja Čačka su sasvim ovdašnji, ovovremeni i naši. Ali opet savršeno stilizirani, pisani s velikim i po mnogo čemu neusporedivim pjesničkim, književnim, tekstopisačkim darom. Kao što se poigrava muzikom starog radija, bluesom, džezom i svim drugim muzikama koje kreira i imaginira izvodeći iz iz vlastite slušateljske memorije, iz sjećanja svoga muzičkog svijeta, Kralj Čačka se isto tako poigrava jezikom.”

Kralj Čačka je ujedno i pobijedio na lanjskom RadioTeatrovom natječaju i trenutno se nalazi u Zagrebu na probama za kantautorsku radio-predstavu “SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN”, a koja nastaje u pjesničko-glazbenom dijalogu s Ninom Bajsić.
Ograničeni broj ulaznica za svečano otvaranje “PLANA ZA BIJEG” možete nabaviti na linku: https://www.mojekarte.hr/hr/otvaranje-8-ciklusa-plan-za-bijeg/tickets-593017.html

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X