Ministarstvo kulture objavilo obavijest vezana uz utjecaj bolesti COVID-19 na kulturni sektor

Obavijest prenosimo u cijelosti.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Slijedom brojnih upita vezanih uz utjecaj i posljedice razvoja novonastale situacije oko epidemije COVID-19 na kulturni sektor, Ministarstvo kulture ponavlja obavijest kako prikupljamo podatke i radimo na prijedlogu kojim će se maksimalno ublažiti svi negativni učinci za kulturni sektor i kulturne djelatnike.

Ministarstvo kulture ponavlja poziv strukovnim udrugama i predstavnicima pojedinih sektora u području kulture koji će posebno biti pogođeni društvenim i gospodarskim posljedicama nastale epidemije da objedine sve analize i preliminarne procjene i dostave ih Ministarstvu. Istovremeno se prate i reakcije drugih zemalja Europske unije koje se suočavaju s epidemijom i utjecajem na područje kulture, a Vlada Republike Hrvatske priprema prijedlog mjera za poduzetnike koji će moći dokazati nastale gubitke u kontekstu epidemije.

S obzirom na raznolikost umjetničkih područja, Ministarstvo kulture stoga poziva sve strukovne udruge i predstavnike nazavisnog kulturnog sektora u trenutcima krize identificiranog kao posebno fragilnog, da dostave procjene učinaka kako bi prijedlog mjera mogao biti što egzaktniji i prilagođen svim segmentima nezavisnog kulturnog sektora i njihovim stvarateljima.

Sve informacije će se pravovremeno objaviti na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i na društvenim mrežama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X