Mixed Up Mary u Vinylu – pop kakav bi trebao biti

Provjerili smo koncertnu vrijednost zagrebačke petorke uoči objavljivanja prvog albuma.

  • 33
    Shares
Mixed Up Mary u Vinylu (Foto: RDD)

Pop kakav bi trebao biti. Nazivali mi njega chamber, alternativni, ambijentalni, jazzy, noir ili indie. Zagrebački sastav Mixed Up Mary zapravo nije ništa od toga. Ili je sve od toga. Mixed Up Mary ne komplicira, igra na izražajnu poetiku, liričnost, diskretne detalje i protočnu melodiju bez naglih eskapada.

A sve skupa nije uspavanka, ponajprije zahvaljujući zatomljenoj energiji Ane Lovrenčić, pjevačice, autorice i „vlasnice“ projekta, koja vlastiti tekst (svi na hrvatskom, osim jednog engleskog) drži iznad svega, glavnim fokusom oko kojeg se gradi priča, ulazeći na taj način u osobni prostor svakoga tko obrati pažnju. S bazom u jazz pjevanju, Ana Lovrenčić je pronašla mjeru u kojoj, srećom, vokalne egzibicije tek tu i tamo pomole glavu.

Mixed Up Mary jučer je nastupio u zagrebačkom Vinylu skoro pa točno godinu dana od njihova prvog samostalnog koncerta u Pločniku. Na papiru zeleni, u praksi s milijun utakmica u nogama, članovi MUM-a za kruh zarađuju u ABOP-u, Chuiju, Demoler Demoleru, Kriesu, Elementalu, Rundeku (sigurno toga ima još), stoga uigranost kakvoj smo jučer svjedočili u Vinylu nije iznenađujuća, oni se nađu već pri prvom pogledu. Konrad Lovrenčić – bas, Erol Zejnilović – gitara, Davor Zanoški – klavijature i novi bubnjar Silvio Bočić. Prvi album je u završnim pripremama…

S EP-jem „Rano je za sutra“ i nekoliko objavljenih singlova iza sebe, Mixed Up Mary se do danas izgradio u nepretenciozni pop, koji svoju „dubinu“ ipak pronalazi. Na razmeđi komercijalnog pristupa i zadržavanja umjetničkog integriteta, istovremeno intiman i radiofoničan materijal jučer je sat i pol vremena bila lako za provariti. Mainstream pop kakav bi trebao biti.

Mixed Up Mary ima i emotivnu dimenziju više – bračnu vezu basista i pjevačice. Spavate li mirno, Mrle i Ivanka?

  • 33
    Shares

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X