Mladi neafirmirani bandovi iz regije dobivaju mogućnost snimanja u profesionalnom studiju

Program ‘Converse Rubber Tracks’ nastao je iz želje brenda Converse da glazbenoj zajednici u našoj regiji omogući i pokloni projekt preko kojega će talentirani umjetnici moći izraziti svoju kreativnost. Svjetski priznati glazbeni program, koji po prvi put dolazi u regiju, pružit će mogućnost neafirmiranim bandovima snimati u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklyna.

Predavači radionice su članovi kultnog punk-rock banda Ateist rap koji iza sebe imaju četvrt stoljeća postojanja i rada

Platforma “Converse Rubber Tracks” otvara poziv za sve bandove s prostora Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i počinje s aktivnostima u regiji u studenom 2014. i trajat će do svibnja 2015. godine. U sklopu projekta  svim zainteresiranim posjetiteljima, bit će pružena mogućnost prisustvovati zabavnim i edukativnim glazbenim radionicama koje će, na različite teme, održati najeminentniji domaći glazbenici i producenti.

Radionice “Converse Rubber Tracks” održat će se u sljedećim gradovima do ožujka 2015. godine: Beograd, Novi Sadu, Niš, Zagreb, Split, Sarajevo, Banja Luka i Skoplje. Prva radionica u okviru regionalne platforme “Converse Rubber Tracks” održat će se 15. studenoga u Domu omladine Beograda, s početkom u 12h uz besplatan ulaz. Predavači radionice su članovi kultnog punk-rock banda Ateist rap koji iza sebe imaju četvrt stoljeća postojanja i rada.

Converse Rubber Tracks u regiji

Mjesta i vremena održavanja ostalih radionica u regiji, od koiih su tri u Hrvatskoj, biti će uskoro objavljena. Nakon održanih radionica, u ožujku sljedeće godine uslijedit će glavni dio projekta, prijavljivanje bendova i glasanje. Svi zainteresirani bandovi, bez obzira na žanr, moći će se prijaviti popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.hr. U najuži krug ući će bandovi odabrani putem glasanja fanova, a od 15 odabranih izvođača stručni žiri će odabrati njih 7 koji će dobiti priliku snimati u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu. Izvođači će moći u studiju provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju glazbu.

Nakon snimanja u Novom Sadu u svibnju sljedeće godine, najbolji bendovi s natjecanja “Converse Rubber Track” nastupit će na koncertu u Domu omladine u Beogradu. Natjecanje “Converse Rubber Tracks“ se do sada održalo u SAD-u, Brazilu, Španjolskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. “Converse Rubber Tracks” pružio je mogućnost više od 500 glazbenika da dožive jedinstveno iskustvo snimajući u vrhunskim profesionalnim studijima s timom iskusnih producenata, a bez troškova. Kroz “Converse Rubber Tracks” Converse se zahvaljuje kreativnom društvu i ljudima na promoviranju brenda kroz 105 godina dugu povijest. Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X