Monoswezi na INmusic festivalu

Afričko skandinavski kvintet Monoswezi nastupom na OTP world stageu rasplesat će publiku INmusic festivala.

Monoswezi
Monoswezi

Grupu Monoswezi čine glazbenici podrijetlom iz Mozambika, Norveške, Švedske i Zimbabvea. U potrazi za glazbenim izričajem pri stvaranju autorske glazbe Monoswezi paralelno poštuju afričku tradiciju te ju, uz vlastite improvizacije, kombiniraju s elementima popa, jazza i moderne glazbe. Iako iz raznih dijelova svijeta, grupa ovih glazbenika glazbu stvara u Norveškoj. Sve je počelo 2008. godine kada je saksofonist i klarinetist Hallvard Godal dobio priliku živjeti i raditi kao glazbenik u Mozambiku te se, surađujući s najboljim tamošnjim glazbenicima, potpuno zaljubio u afričku glazbu, posebice u tradicionalnu glazbu Zimbabvea i Mozambika. Pun ideja vratio se u Oslo, a zahvaljujući zajedničkoj ljubavi prema glazbi, za njim su se u Norvešku doselili i drugi glazbenici te su nastavili suradnju koja traje i danas.

U svibnju 2015. godine izdali su svoj drugi album ”Monoswezi Yanga” koji je proglašen albumom mjeseca na BBC Worldu te je čak 6 mjeseci bio uvršten među 20 najboljih izdanja na glazbenoj top ljestvici “World Music Charts Europe”. Album ”Monoswezi Yanga” doveo ih je do BBC-jeve pozornice na Latitude festivalu u Engleskoj, a ove godine nastupit će i na OTP world stageu INmusic festivala. Njihov nastup često je popraćen improvizacijama inspiriranim plesanjem i sudjelovanjem publike te na taj način i publika aktivno sudjeluje pri stvaranju glazbe.

Nastup grupe Monoswezi dio je višegodišnjeg ciklusa “Multikulturalizam u glazbi”. Projekt “Multikulturalizam u glazbi” nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.

Osim uz grupu Monoswezi, posjetitelji jedanaestog INmusic festivala plesat će uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, The Heavy, Pata Thomasa and Kwashibu Area Band i još mnoge druge. 11. INmusic festival održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X