Morrissey popljuvao Trumpa i Clinton, slavi Sandersa

‘Tužan se dan nazire u studenom – dan koji samo Bernie Sanders može spasiti.’

Morrissey (Foto: Wikipedia)
Morrissey (Foto: Wikipedia)

Morrissey se nikada nije suzdržavao kritizirati društvene anomalije, pa je u nekoliko navrata podijelio s javnošću svoje zgražanje nad kraljevskom obitelji. Jučer je u otvorenom pismu na True To You progovorio i o američkim predsjedničkim izborima. Nakon što je komentirao stravični pokolj u Orlandu, obrušio se na Donalda Trumpa i Hillary Clinton, ali i na medijsko praćenje ovog slučaja, posebno ono CNN-a i Fox News. Nije propustio kritizirati medije i zbog načina na koji izvještavaju o izbornima, ali ni pohvaliti Bernieja Sandersa i njegov navjerojatan uspjeh neovisan o krupnom kapitalu. Završio je s čuvenim videom u kojem vrabac slijeće na Berniejevu govornicu za vrijeme govora.

Izrazio je bojazan da bi Amerika mogla izabrati Trumpa, koji je masakr u Orlandu komentirao objasnivši kako bi sigurno bilo manje žrtava da su ljudi u klubu bili naoružani, pritom ne uputivši nijednu riječ žaljenja zbog slučaja ili podrške gay zajednici.

“Clinton je lice i glas udruženog novca kojeg će vratiti eliti čime god bude trebalo ako bude izabrana za predsjednicu, a Trump je George Wallace – mrzi baš svakoga tko nije Donald Trump”, napisao je Morrissey, te dodao: “To sigurno nije Amerika 2016.?”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X