Music Shop Croatia Records od sutra na novoj adresi u Zagrebu

Strogi je centar Zagreba poput ostalih europskih gradova počeo s centralizacijom glazbe koja će od ovog tjedna dobiti svoju ulicu. Na samom početku Gundulićeve i to na broju 3, preko puta Hrvatskog glazbenog zavoda, Croatia Records Music shop od ovog petka, 29. siječnja otvara svoja vrata i započinje novo poglavlje.

Nekadašnji Jugotonov dućan u Bogovićevej ulici (Foto: Croatia Records)

Povijest prodavnice ploča u Bogovićevoj ulici

Nekadašnji Jugoton, danas Croatia Records – Music shop u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici najstarija je prodavonica ploča na ovim prostorima. Otvorena 1964. godine, sedamnaest godina nakon osnutka prve diskografske kuće Jugoton u bivšoj državi 1947., ova prodavaonica bila je i ostala sinonim za sve koji su htjeli kupiti ploču i slušati je kod kuće.

Bilo je to mjesto gdje su napokon svi izbliza mogli vidjeti svoje idole. Otvorena u vrijeme kad smo već imali prvu veliku glazbenu zvijezdu, Ivu Robića, čiji je prvi koncertni album Jubilarni koncert objavljen na vinilu 1965. godine, a nedaleko smješten hotel Dubrovnik počeo dobivati obrise kakve danas znamo. Distributivnu mrežu Jugoton je pažljivo širio pa su nakon zagrebačke svoja vrata otvorila i beogradska prodavaonica te riječka (1969.), novosadska i valjevska (1970.). Salone glazbe, kako su ih nekad nazivali, Jugoton je otvorio u Sarajevu i Čačku 1971. godine, Pančevu 1972. godine te ostalim većim gradovima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X