‘Na Terraneu očekujte fantastičan performans s puno seksa!’

Danski indie rock duo The Raveonettes čine basistica i pjevačica Sharin Foo, te gitarist i autor Sune Rose Wagner. Kako to u rock bajkama uvijek biva, uspjeli su onoga trenutka kada je u publici na festivalu SPOT bio urednik Rolling Stonea David Fricke, koji ih je potom recenzirao, promovirao i njihovoj karijeri dao ogroman vjetar u leđa.

The Raveonettes

Od tada su The Raveonettes objavili pet albuma, a posljednji od njih, ‘Raven in the Grave’ promovirat će na Terraneo festivalu u Šibeniku, koji počinje 9. kolovoza. Zadnji album je, što se kritike tiče, potvrdio The Raveonettese kao The Velvet Underground novog doba, uglavnom zbog koketiranja s old-school rockom i mračnim stihovima. O svemu tome prozborili smo u kratkom intervjuu s Suneom Roseom Wagnerom, kojega smo locirali negdje u Indiji.

Dolazite u Šibenik promovirati svoj novi album. Kako ste zadovoljni s prijemom “Raven in the Grave”.

Sune Rose Wagner: Dobili smo odlične kritike, one su u većini. No, treba biti pošten pa priznati da je bilo i nekim dosta loših recenzija. Uostalom, na koncertima sviramo i novi i stari materijal, pa će i Hrvatska publika moći procijeniti kako to sve skupa zvuči. U svakom slučaju – bit će cool.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JOnKJf522kE[/youtube]

Trenutačno ste u Indiji, nakon toga vas turneja vodi u London, pa New York, pa se onda prebacujete u Hrvatsku. Jeste li uvijek tako komplicirani?

Sune Rose Wagner: Ha, ha, da, uglavnom jesmo. Nema veze, bitno je da nas publika želi čuti. Nije nam teško letjeti s kraja na kraj planeta…

Kakvo iskustvo očekujete u Hrvatskoj? Richie Sambora je nedavno rekao kako dolazi u “bizarnu Hrvatsku”. Jeste li i vi u strahu?

Sune Rose Wagner: Ha, ha. Ne, ne bojimo se. Jedan od mojih najboljih prijatelja je iz Hrvatske. Jedva čekamo doći, jako smo uzbuđeni.

A što ćete nam ponuditi?

Sune Rose Wagner: Jedan zaista fantastičan performans s puno seksa!!!

Koliko vas stiže na Terraneo; samo vas dvoje ili imate bend?

Sune Rose Wagner: Dolazi nas četvoro, od toga dva bubnjara.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GQoPAXIvLyA[/youtube]

Koja je tajna The Raveonettesa? Kako je jedna indie grupa iz Danske dospjela na svjetske top-ljestvice?

Sune Rose Wagner: Nema tu puno filozofije – sve ovisi o pjesmi i ničemu više. A mi pišemo odlične pjesme!

Novinari vas od početka karijere uspoređuju s Jesus & Mary Chain, The Velvet Underground i The White Stripes. Ide li vam to više na živce?

Sune Rose Wagner: Ne, neka pišu što žele. Uostalom, sve te bendove volimo. Ali zanimljivo je da nitko nikad nije spomenuo The Cramps, moj omiljeni bend, a želio sam da zvučimo poput njih.

A kako biste rekli da uopće zvučite? Etiketa ‘indie’ opisuje puno toga, a ustvari ne pojašnjava ništa.

Sune Rose Wagner: Mi smo u srži rock and roll bend, ništa više ni manje od toga!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X