‘Na Terraneu očekujte fantastičan performans s puno seksa!’

Danski indie rock duo The Raveonettes čine basistica i pjevačica Sharin Foo, te gitarist i autor Sune Rose Wagner. Kako to u rock bajkama uvijek biva, uspjeli su onoga trenutka kada je u publici na festivalu SPOT bio urednik Rolling Stonea David Fricke, koji ih je potom recenzirao, promovirao i njihovoj karijeri dao ogroman vjetar u leđa.

The Raveonettes

Od tada su The Raveonettes objavili pet albuma, a posljednji od njih, ‘Raven in the Grave’ promovirat će na Terraneo festivalu u Šibeniku, koji počinje 9. kolovoza. Zadnji album je, što se kritike tiče, potvrdio The Raveonettese kao The Velvet Underground novog doba, uglavnom zbog koketiranja s old-school rockom i mračnim stihovima. O svemu tome prozborili smo u kratkom intervjuu s Suneom Roseom Wagnerom, kojega smo locirali negdje u Indiji.

Dolazite u Šibenik promovirati svoj novi album. Kako ste zadovoljni s prijemom “Raven in the Grave”.

Sune Rose Wagner: Dobili smo odlične kritike, one su u većini. No, treba biti pošten pa priznati da je bilo i nekim dosta loših recenzija. Uostalom, na koncertima sviramo i novi i stari materijal, pa će i Hrvatska publika moći procijeniti kako to sve skupa zvuči. U svakom slučaju – bit će cool.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JOnKJf522kE[/youtube]

Trenutačno ste u Indiji, nakon toga vas turneja vodi u London, pa New York, pa se onda prebacujete u Hrvatsku. Jeste li uvijek tako komplicirani?

Sune Rose Wagner: Ha, ha, da, uglavnom jesmo. Nema veze, bitno je da nas publika želi čuti. Nije nam teško letjeti s kraja na kraj planeta…

Kakvo iskustvo očekujete u Hrvatskoj? Richie Sambora je nedavno rekao kako dolazi u “bizarnu Hrvatsku”. Jeste li i vi u strahu?

Sune Rose Wagner: Ha, ha. Ne, ne bojimo se. Jedan od mojih najboljih prijatelja je iz Hrvatske. Jedva čekamo doći, jako smo uzbuđeni.

A što ćete nam ponuditi?

Sune Rose Wagner: Jedan zaista fantastičan performans s puno seksa!!!

Koliko vas stiže na Terraneo; samo vas dvoje ili imate bend?

Sune Rose Wagner: Dolazi nas četvoro, od toga dva bubnjara.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GQoPAXIvLyA[/youtube]

Koja je tajna The Raveonettesa? Kako je jedna indie grupa iz Danske dospjela na svjetske top-ljestvice?

Sune Rose Wagner: Nema tu puno filozofije – sve ovisi o pjesmi i ničemu više. A mi pišemo odlične pjesme!

Novinari vas od početka karijere uspoređuju s Jesus & Mary Chain, The Velvet Underground i The White Stripes. Ide li vam to više na živce?

Sune Rose Wagner: Ne, neka pišu što žele. Uostalom, sve te bendove volimo. Ali zanimljivo je da nitko nikad nije spomenuo The Cramps, moj omiljeni bend, a želio sam da zvučimo poput njih.

A kako biste rekli da uopće zvučite? Etiketa ‘indie’ opisuje puno toga, a ustvari ne pojašnjava ništa.

Sune Rose Wagner: Mi smo u srži rock and roll bend, ništa više ni manje od toga!

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X