Najavljen izlazak remasterirane kolekcije albuma Lou Reeda

Remasterirani box set Lou Reeda sadržavat će 16 albuma i razne memorabilije i bit će objavljen u Americi 7. listopada pod imenom ‘Lou Reed – The RCA & Arista Album Collection’.

Lou Reed (Foto: Wikipedia)
Lou Reed (Foto: Wikipedia)

U kolekciju je uključeno 14 studijskih albuma koje je Lou snimio za RCA an Arista u periodu od 1972 do 1986, od njegovog Lou Reed albuma do “Mistriala” iz 1986. Također, bit će uključeni i live albumi “Rock N Roll Animal” i “Lou Reed Live: Take No Prisoners”.

Albume je remasterirao sam Lou Reed nekoliko mjeseci prije smrti u listopadu 2013. U box setu osim albuma bit će razne memorabilije iz njegove osobne arhive, fotografija i bilježaka koje je radio sa svojim dogogodišnjim suradnikom Halom Willnerom.

“Lou je u ovo remasteriranje stavio svoje srce. Snimke nisu ispeglane. Ponekad remasteriranje otkrije neke detalje i sirovost na jedan uzbudljiv način, samo skoče na tebe s tom svojom autentičnom energijom”, izjavila je Louova udovica Laurie Anderson.

Laurie Anderson je najavila da će se održati i tribute koncert za Loua, a događaj će biti održan 30. srpnja u njujorškom Lincoln Centru u kojem je održan i javni memorijal u povodu njegove smrti. Tribute koncert bit će održan pod nazivom “The Bells” po jednoj od njegovih pjesama, a line-up još uvijek nije poznat.

Organizatori su najavili kako će Anderson i Willner biti zaduženi za cijelu proslavu na kojoj će osim svirke biti i projekcija filmova koji su posvećeni Lou Reedu, čitanje njegove poezije i cjelodnevnog puštanja Louove muzike.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X