Najavljen izlazak remasterirane kolekcije albuma Lou Reeda

Remasterirani box set Lou Reeda sadržavat će 16 albuma i razne memorabilije i bit će objavljen u Americi 7. listopada pod imenom ‘Lou Reed – The RCA & Arista Album Collection’.

Lou Reed (Foto: Wikipedia)
Lou Reed (Foto: Wikipedia)

U kolekciju je uključeno 14 studijskih albuma koje je Lou snimio za RCA an Arista u periodu od 1972 do 1986, od njegovog Lou Reed albuma do “Mistriala” iz 1986. Također, bit će uključeni i live albumi “Rock N Roll Animal” i “Lou Reed Live: Take No Prisoners”.

Albume je remasterirao sam Lou Reed nekoliko mjeseci prije smrti u listopadu 2013. U box setu osim albuma bit će razne memorabilije iz njegove osobne arhive, fotografija i bilježaka koje je radio sa svojim dogogodišnjim suradnikom Halom Willnerom.

“Lou je u ovo remasteriranje stavio svoje srce. Snimke nisu ispeglane. Ponekad remasteriranje otkrije neke detalje i sirovost na jedan uzbudljiv način, samo skoče na tebe s tom svojom autentičnom energijom”, izjavila je Louova udovica Laurie Anderson.

Laurie Anderson je najavila da će se održati i tribute koncert za Loua, a događaj će biti održan 30. srpnja u njujorškom Lincoln Centru u kojem je održan i javni memorijal u povodu njegove smrti. Tribute koncert bit će održan pod nazivom “The Bells” po jednoj od njegovih pjesama, a line-up još uvijek nije poznat.

Organizatori su najavili kako će Anderson i Willner biti zaduženi za cijelu proslavu na kojoj će osim svirke biti i projekcija filmova koji su posvećeni Lou Reedu, čitanje njegove poezije i cjelodnevnog puštanja Louove muzike.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X