Najavljen ‘Marianne & Leonard: Words of Love’, novi dokumentarac o Leonardu Cohenu

Dokumentarac će premijeru doživjeti na Sundance Film Festivalu naredne godine zajedno s glazbenim dokumentarcima Davidu Crosbyu i Milesu Davisu.

Leonard Cohen u Puli (Foto: Zoran Stajčić)
Leonard Cohen u Puli (Foto: Zoran Stajčić)

Najavljen je novi dokumentarac o Leonardu Cohenu no ovaj će se koncentrirati na ljubavnu priču između Cohena i Marianne Ihlen, Cohenove dugogodišnje muze i životne ljubavi. “Marianne & Leonard: Words of Love” režirati će Nick Broomfield. Podsjećamo, Ihlenova je poslužila kao inspiracija i motiv za neke od najvećih i najljepših Cohenovih pjesama poput “Bird On a Wire” ili “So Long, Marianne”.

Tek nekoliko dane prije nego je 2016. godine preminula Marianne Ihlen Cohen joj je poslao pismu u kojem je, između ostalog, stajalo: “Mislim da ću i ja za tobom uskoro.” Četiri mjeseca kasnije Cohen je preminuo.

Inače, dokumentarac će premijeru doživjeti na Sundance film festivalu naredne godine i to u konkurenciji bogatog filmsko-glazbenog programa. Za Sundance se pripremaju i dokumentarci o Davidu Crosbyu, “David Crosby: Remember My Name”, redatelja A.J. Eatona te dokumentarac o Milesu Davisu, “Miles Davis: Birth of the Cool”, redatelja Stanleya Nelsona.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X