Najavljen ‘Marianne & Leonard: Words of Love’, novi dokumentarac o Leonardu Cohenu

Dokumentarac će premijeru doživjeti na Sundance Film Festivalu naredne godine zajedno s glazbenim dokumentarcima Davidu Crosbyu i Milesu Davisu.

  • 12
    Shares
Leonard Cohen u Puli (Foto: Zoran Stajčić)
Leonard Cohen u Puli (Foto: Zoran Stajčić)

Najavljen je novi dokumentarac o Leonardu Cohenu no ovaj će se koncentrirati na ljubavnu priču između Cohena i Marianne Ihlen, Cohenove dugogodišnje muze i životne ljubavi. “Marianne & Leonard: Words of Love” režirati će Nick Broomfield. Podsjećamo, Ihlenova je poslužila kao inspiracija i motiv za neke od najvećih i najljepših Cohenovih pjesama poput “Bird On a Wire” ili “So Long, Marianne”.

Tek nekoliko dane prije nego je 2016. godine preminula Marianne Ihlen Cohen joj je poslao pismu u kojem je, između ostalog, stajalo: “Mislim da ću i ja za tobom uskoro.” Četiri mjeseca kasnije Cohen je preminuo.

Inače, dokumentarac će premijeru doživjeti na Sundance film festivalu naredne godine i to u konkurenciji bogatog filmsko-glazbenog programa. Za Sundance se pripremaju i dokumentarci o Davidu Crosbyu, “David Crosby: Remember My Name”, redatelja A.J. Eatona te dokumentarac o Milesu Davisu, “Miles Davis: Birth of the Cool”, redatelja Stanleya Nelsona.

  • 12
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X