Najavljen prosvjed samostalnih umjetnika na Markovom trgu

Prosvjedu samostalnih umjetnika za veći mirovinski koeficijent održat će se u srijedu, 22. ožujka 2023. s početkom u 13 sati, na Markovom trgu u Zagrebu. ”’Dragi svi, dođite i podržite svoje umjetnice i umjetnike u borbi za zaslužena prava!’, navodi se u pozivu.

Samostalni umjetnici za veći koeficijent (Vizual: Davor Pavelić)

Samostalnim umjetnicima je tijekom posljednjih 14 godina nanesena velika materijalna šteta zbog izrazito niskih mirovina. HZSU – Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika sada traži koeficijent izračuna mirovina od 1,8 posto, čime bi se barem donekle ispravila nepravda koja je učinjena profesionalnim samostalnim umjetnicima čije je umjetničko stvaralaštvo i profesionalno javno djelovanje po kvaliteti, originalnosti, kreativnosti i stručnom dostignuću zamjetan doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti.

Dok su u tijeku pripreme za prosvjed samostalnih umjetnika koji će se održati u srijedu 22. ožujka u 13:00 sati na Markovom trgu, na ovom linku možete pronaći (i podijeliti) poveznice za: proscvjed, peticiju, pregled povijesti borbe i priključivanje budućim akcijama za bolje uvjete umjetničkog rada.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X