Najavljeni festivali na Martinskoj: Šibenik postao endemska festivalska lokacija u Europi

Festivali startaju u četvrtak sa Seasplashom, ne preostaje nam ništa drugo nego im, u ovim nenormalnim okolnostima, poželjeti sreću. Trebat će im.

Najavljeni festivali na Martinskoj u šibenskom klubu Azimut

Prvi test bio je Let’s Rock festival na tvrđavi sv. Mihovila, pa Šibenska fešta, potom i otvorenje Poljane. Eksperiment je uspio, novo se žarište koronavirusa nije pojavilo. Pa će valjda i festivali na Martinskoj biti iste sreće.

Šibenik je zapravo jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj i Europi gdje se festivali ipak održavaju. Štoviše, iz Pozitivnog ritma, zagrebačke promotorske tvrtke čiji je kreativni direktor Šibenčanin Vedran Meniga, su u jeku pandemije tijekom ožujka i travnja mrtvo-hladno najavili drugi val izvođača. Vjerovali su u ovoljetnu budućnost svog projekta, kao što uostalom vjeruju i danas, kada situacija nije ništa izvjesnija.

Na današnjoj presici ispred šibenskog Azimuta pokazalo se da u održavanje svih tih festivala na Martinskoj, a ima ih šest, vjeruju i župan Goran Pauk, dogradonačelnik Paško Rakić i direktor gradskog TZ-a Dino Karađole. Vjerovanja Županije i Grada su konkretna i šuškava, dok je Karađolino vjerovanje samo obično vjerovanje, pošto para nema da im da. Takva mu/nam je sezona, šta će…

Lani je kažu bilo 15 tisuća posjetitelja tijekom ljeta na Martinskoj, a ove godine se očekuje da se taj broj prebaci za barem 20 posto.

– Nemamo budžet, ali imamo neizvjesnost – reći će Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma, glavni inicijator lanjskog oživljavanja Martinske gdje je doveo Seasplash festival, koji je 16 godina bio organiziran u Puli.

Martinska je sprema za prihvat gostiju po epidemiološkim kriterijima. Dakle, svi će posjetitelji biti evidentirani i dezinficirani, a osoblje će imati maske i rukavice.

– Korona nije zaustavila turizam pa neće ni festivale – drčan je bio župan Pauk. Izvrstan je to projekt koji ima svoju budućnost, reći će.

– Bit će to festivali s najboljim pogledom na grad – zaključit će dogradonačelnik Rakić, koji se pohvalio i da je Grad osigurao brodsku liniju Šibenik-Martinska.

– Zabava nam je u ovim teškim vremenima itekako potrebna – reći će direktor Karađole.

Ljeto na Martinskoj izgledat će ovako:

– Seasplash festival, 16.-19. srpnja
– ŠI gitarijada, 25. srpnja
– Slurp! festival, 31. srpnja – 1. kolovoza
– Membrain festival, 7.-8. kolovoza
– Blast festival, 14.-15- kolovoza
– Martinska punk festival, 21.-22. kolovoza

Sve te festivale danas su predstavili njihovi organizatori, a sve detalje možete provjeriti OVDJE. Samo ćemo lokalpatriotski naglasiti da će Martinsku zatvoriti, odnosno drugog dana punk festivala nastupiti zadnji, legendarna šibenska Nula. Ta je informacija na presici izazvala spontani aplauz.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X