Nakon 30 godina, stop-motion opus ‘Mad God’ Phila Tippetta konačno je dovršen

Dugo očekivani rad nagrađivanog i cijenjenog animatora ručno rađene znanstvene fantastike i horora premijerno će se prikazati na filmskom festivalu u Locarnu.

‘Mad God’

Nigdje nije toliko izražen trud i ljubav prema filmu kao u stop-motion animaciji, koji zahtijeva mukotrpnu količinu vremena i truda za namještanje i fotografiranje svakog pojedinačnog kadra. Tim projektima često treba puno vremena da se završe, ali trideset godina je još uvijek izuzetno dugo u odnosu na industrijske standarde.

Toliko je vremena trebalo majstoru animatora (i nekoć suradniku na “Ratovima zvijezda” i “Jurassic Parku”) Phil Tippettu da dovrši svoj magnum opus “Mad God” – tri desetljeća borbe koja je sada završena i spremna za premijeru sljedećeg mjeseca na filmskom festivalu u Locarnu.

Ovog tjedna se na internetu pojavio trailer koji nudi vrtoglavu turneju kroz jezivi svijet koji je Tippett mukotrpno konstruirao ručno, zapanjujuće i detaljno kako se moglo očekivati ​​od umjetnika njegova kalibra.

Trailer izbjegava zaplet i radi ‘dijalog’ radi čistih slika, prikazujući vrtlog lubanja, mutiranih zvijeri i paklenih pejzaža. Najvažnije informacije dolaze sa stranice Festivala u Locarnu, gdje se “Mad God” opisuje kao “smješten u svijet čudovišta, ludih znanstvenika i ratnih svinja”. Sinopsis se nastavlja: “Korodirano ronilačko zvono spušta se usred uništenog grada i iz njega izlazi Assassin kako bi istražio labirint bizarnih krajolika u kojima žive nakazni stanovnici.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X