Ne prestaju parodije na #MeToo bojkot Deana Martina, evo najbolje

‘I really can’t stay/OK, you’re free to go/I’ve got to go away/Understood, no means no’

Dean Martin (izvor: Instagram)

Čitavi tjedan u SAD-u traje nacionalna debata oko političke korektnosti pjesme “Baby, It’s Cold Outside” Deana Martina koju brane i bojkotiraju različite #MeToo platforme. Njihov je poziv na bojkot radio-stanica koje se usuđuju puštati spornu pjesmu doveo i do toga da su stanice serijski prestale emitirati božićni klasik izvorno napisan 1959. godine.

Protivnici pjesme, feministice i različiti aktivisti i aktivistkinje uključeni u pokret #MeToo opetovano nazivaju radijske stanice koje još imaju prakse da puštaju pjesmu i traže od odgovornih da s istom prestanu. Navode kako je riječ o pjesmi u kojoj žena namjerava otići iz muškarčeve kuće, a ovaj joj to ne dozvoljava.
Istovremeno, u bespućima interneta niče valjda milijun različitih parodija kojima se sprda cenzorska i antiklimaktična narav #MeToo pokreta. Izdvojili smo najbolju. Riječ je o parodiji “Baby, Just Go Outside” koju izvodi obiteljski glazbeni kolektiv The Holderness Family i inače ažuran u parodiranju različitih globalnih fenomena.

U prosincu 2013. izbacili su i čitavi album s parodijama nazvan “Christmas Jammies” i od tada, kako sami priznaju, “njihov život više nije isti.” Parodije poput “All About That Baste” i “Baby Got Class” redovito su dobivale nacionalnu pozornost u SAD-u.

Sada poslušajte “Baby, Just Go Outside”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X