‘Ne želim da moja priča bude o curi koju su pojele godine, posao i obitelj’

Dan prije njezinog debitantskog nastupa pred zagrebačkom publikom u Močvari 14. ožujka, razgovarali smo s Dunjom Ercegović iliti Lovely Quinces, alter egom koji zadnjih mjesec dana pleše pri vrhu domaće kantautorske scene. Zasluženo i s backgroundom. Gospodična je prije mjesec dana objavila singl „Wrong House“ i nakon toga više ništa, naravno, nije bilo isto. Kako se nosi s priloženim pritiskom, koji su joj daljnji planovi, boluje li od diva sindroma i koji k… joj predstavlja Lovely Quinces…

Lovely Quinces (Foto: Ivica Ivčević)

Idemo se vratiti na početak. Ti si Dunja Ercegović aka Lovely Quinces i glazbu si ozbiljno shvatila jednog kišnog popodneva?

Lovely Quinces: Da, to je zapravo jedna zanimljiva pričica. Svoju prvu stvar napisala sam i uglazbila sa 12 godina i zapravo me od tog vremena i prati taj nekakav glazbeni surogat, međutim nekako sam sve do nedavno smatrala kako još uvijek nije vrijeme da svoju glazbu pustim vani. Em strah, em samokritika… Kad ovako retrospektivno razmišljam mislim da je činjenica koja me sjebala upravo ta u kojoj se rugam ljudima koji rade užasnu glazbu, pritom ne mislim ni da je moja nešto spektakularno, ali ako sjedim doma i ništa ne radim tek tada nemam pravo glasa. Iskreno sam se bojala da sve ovo ne bude jedna od priča o curi koja je pisala pjesme i svirala gitaru, a koju su pojele godine, posao i obitelj.

Sa 12 godina kažeš? Ti si neki „child prodigy“?

Lovely Quinces: Ma neee, štogod pisali novinari i portali, priča se, pa i ova moja, mora prodati. Daleko od toga da sam neki wunderkind, samo sam stavila svoje stvari na YouTube, pa eto, kome se svidi – svidi. U nijednom trenutku nisam očekivala da ću, evo, povodom toga, sjediti s tobom i davati intervju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7kNqLqg0fEM[/youtube]

Okej, stavila si „Wrong House“ na YouTube. Koliko je dana prošlo od prve, ozbiljnije reakcije?

Lovely Quinces: Pa dosta kratko. Nakon nekakva dva, tri dana. Pozitivni komentari su bili prisutni od početka, a ponude su počele stizati dosta brzo, zapravo, naročito nakon što sam napravila „official fan page“ što mi je samo po sebi predstavljalo dodatnu tlaku. Znaš ono, ‘ko sam ja da imam fan page? Ali u svakom slučajnu je korisno, Internet je jedna ogromna mašinerija, a upravo sam i putem „fan pejdža“ postala dostupnija za neke buduće projekte. Iskreno, meni ništa od svega još uvijek nije došlo do glave.

U svakom slučaju, epicentar si značajnog hypea u zadnje vrijeme.

Lovely Quinces: Nisam sama. Nemoj zaboraviti Irenu Žilić. Evo baš danas kad smo snimali „Cuckoo Sessions“ sam se iznenadila kad sam saznala da je ona praktički nova u svemu ovome poput mene. Žena ima fenomenalne tekstove, izbacila je EP, mislila sam da ima iza sebe godine iskustva, a na sceni je tek neko vrijeme poput mene. Što se tiče nekakve medijske promocije užasno sam zahvalna Radiju O57 iz Zadra, koji su prvi stali iza mene i koji su u konačnici slali promotivne materijale nekim našim mainstream medijima. Ali kažem ti, meni je sve ovo mindblowing.

Jel’ već nastupio pritisak od obaveze stvaranja muzike?

Lovely Quinces: Da! Zajebavam se da sam pustila stvar van i sad je gotovo. Osjećam nekakvu obavezu i odgovornost, kako prema sebi, volim vjerovati i prema drugima. Osjećam da stalno moram izbacivati nešto novo, i kolikogod da je taj fenomen strašan toliko me i oduševljava i figurira mi kao najveća motivacija. Dalje>>

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X