Neil Young opet radi s Crazy Horseom, ovaj put dva albuma

Neil Young završio je snimanje novog albuma s bendom Crazy Horse, prvim nakon 2003. godine i albuma ‘Greendale’.

Neil Young (Foto: Per Ole Hagen/Wikipedia)

Neil Young je na portalu thrasherswheat.org izjavio kako je rad s Crazy Horseom uzeo zamaha, te pored toga što je jedan snimljen, drugi album je već u procesu nastajanja. Young se također našao u fokusu medija i zbog njegovog razgovora s redateljem Jonathanom Demmeom o filmu „Together“ na Slamdance Festivalu. Demme je snimio Youngov album „Heart Of Gold“ 2006. godine kao i „Neil Young Trunk Show“ 2009. koji je još uvijek neobjavljen.

Korijeni benda crazy Horse sežu u 1963. godinu kad je Danny Whitten oformio Danny & The Memories s Billyjem Talbotom i Ralphom Molinom. 1968. su počeli surađivati s Youngom u vrijeme kad se raspao Buffalo Springfield. Neil je regrutirao kasnije nazvani The Rockets za svoj prateći bend na koncertu u holivudskom Whisky A Go Go-u i potom odlučio s tim bendom snimiti svoj drugi album. Kad je „Everybody Knows This Is Nowhere“ objavljen 1969. godine na omotu je pisalo kako je isti snimio Neil Young i Crazy Horse.

Crazy Horse i Neil Young oduvijek su imali otvoren odnos. Primjera radi, Young je nakon Crazy Horsea uskočio u Crosby, Stills, Nash & Young, zatim u solo vode, pa opet nastavio s Crazy Horseom. Tijekom posljednjih 43 godine Young i Crazy Horse su u različitim intervalima snimili 15 studijskih i 5 live albuma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X