Nele Karajlić danas gostuje kod Stankovića u ‘Nedjeljom u 2’

Aleksandar Stanković objavio je tu informaciju jučer, dakle svega dan ranije na službenom Facebook profilu emisije, što je naravno izazvalo val reakcija.

Nele Karajlić će u Zagrebu nastupiti 17. lipnja u zagrebačkom Hala parku u pratnji violinističkog virtuoza Stefana Milenkovića u zajedničkom showu koji nosi naziv Rock el Classico (Foto: promo)

Nenad Janković, umjetničkog imena Nele Karajlić bit će gost današnje emisije “Nedjeljom u 2” čime se definitivno vraća u fokus medijski sukob koji je započeo prije par tjedana najavom grupe Zabranjeno pušenje da će tražiti sudsku zabranu izvođenja pjesama koje autorski ne potpisuje Karajlić na njegovom prvom najavljenom poslijeratnom koncertu u Zagrebu.

Nakon iznošenja stavova i činjenica tko je bio tko i na kojoj strani tijekom rata na ovim prostorima činilo se da medijski sukob na relaciji Sejo Sexon – Nele Karajlić došao do svog klimaksa, no izgleda da ipak slijedi drugo poluvrijeme s današnjim gostovanjem prvog frontmena Zabranjenog pušenja, koji je desetljećima vodio projekt No Smoking Orchestra koji je bio istočni pandan Pušenju.

Nakon jučerašnje najave, na službenom Facebook profilu “Nedjeljom u 2” koja se emitira u udarnom popodnevnom terminu na prvom programu HTV-a uživo sa zagrebačkog Prisavlja pušten je i najavni prilog u kojem o Neletu govori Ahmed Burić, bosanskohercegovački književnik i novinar.

“Bez namjere da sudim, nemam taj kod u glavi, pokušao bih razumjeti sve strane u toj priči. Mislim, to je uvijek najgore kad to radiš, postoji mogućnost da dobiješ batinom po leđima, ali mislim da te stvari nekako ovako izgledaju: Prvo, što se tiče odnosa Sarajeva i Neleta Karajlića, tu očigledno sve stvari nisu rečene i u dobroj mjeri smo tu svjedoci toga da stalno netko još nešto ima da kaže, a to se nikad ne realizira do kraja”, započeo je Burić i nastavio: “Ja bih nekako da razumijem sve strane u toj priči jer je naša mladost obilježena činjenicom da je taj bend bio možda i glavna atrakcija u to vrijeme. Ja, istina, spadam u one koje je više zanimalo što radi jedan drugi bend iz tog dueta. Njegovo ime je Elvis J. Kurtović & His Meteors, ali mi ne možemo oporeći da je Nele Karajlić bio glavno lice tog pokreta kojeg znamo kao Novi primitivizam, Top listu nadrealista, uz Đuru. Tako da je ta podoba Sarajeva u kojoj svatko od nas ima neku svoju malu ulogu, netko najmanju poput mene, netko najveću poput njega, je jednostavno naše Sarajevo i naša biografija.”

Cijelu izjavu možete pogledati ispod:

Saznajte više:

Zabranjeno pušenje tuži Neleta Karajlića

Nele odgovorio na vijesti o tužbi Zabranjenog pušenja

Nastavlja se prepucavanje Pušenja, Sejo odgovorio ‘Pričom o tenkisti’

Nele Karajlić: Šta bi od tih pjesama bilo da ih je pjevao neko drugi?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X