Netflix snima komediju o Euroviziji i glavna uloga ide Willu Ferrellu

Ferrell će napisati scenarij i tumačiti glavnu ulogu u novom Netflixovom filmu o omiljenom festivalu svih Hrvata – Euroviziji.

  • 71
    Shares
Otvarajuća ceremonija Eurovizije 2011. godine u Düsseldorfu, Njemačka (izvor: Wikipedia)

Kako izvještava Deadline, film je već ponio radni naslov “Eurovision”, a Ferrell već radi na scenariju zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom Andrewom Steelom (bivši glavni pisac Saturday Night Livea).

Podsjetimo, izbor za najbolju pjesmu Eurovizije započeo je davne 1956. godine u Švicarskoj, kada je European Broadcast Unon (EBU) pokušala, netom od rata razorenu Europu, ujediniti oko lakšeg, zabavnog programa. Na prvoj je Euroviziji u švicarskom Luganu sudjelovalo tek 7 zemalja, a svaka je prijavila 2 pjesme, što je bilo prvi i jedini put u povijesti festivala. Ove godine se u ožujku, održala šezdeset i treća epizoda natjecanja, a natjecale su se četrdeset i tri zemlje.

Will Ferrell na premijeri filma ‘Walk Hard: The Dewey Cox Story’ (izvor: Wikipedia)

U svakom slučaju, Eurovision će biti Ferrellov drugi Netflixov film, nakon što je prošli mjesec izašla “Ibiza”, parodija čije ime objašnjava i narativ filma. Film je, kako piše Deadline, u predprodukcijskoj fazi, a datum izlaska još nije poznat.

 

  • 71
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X