Netflix stekao prava za ‘Seinfelda’ – svih 180 epizoda

U velikoj pobjedi streaming gigant Netflix stekao je globalna prava na streaming za hit sitcom iz 1990-ih ‘Seinfeld’.

‘Seinfeld’

Svih 180 epizoda serije bit će dostupno za emitiranje na Netflixu u SAD-u i širom svijeta počevši od 2021. Los Angeles Times prvi je izvještaj o kupnji objavio u ponedjeljak, nakon čega je uslijedila objava na Netflixu i na Twitteru.

Anonimni izvori rekli su za LA Times da je posao vrijedio više od onoga što je NBCUniversal plaćao za prava serije “Office” (500 milijuna dolara pet godina) i onoga što je Warner Media platio za seriju “Prijatelje” (425 milijuna dolara za pet godina). Dogovor koji je Netflix sklopio s Sony Pictures Television za “Seinfeld” također traje pet godina, ali vrijedi za cijeli svijet.

Dogovor je velika pobjeda za Netflix nakon što je izgubio i “Prijatelje” i “Office”, što su bile njegove dvije najpopularnije emisije prošle godine, pokazuju podaci analitičke kompanije Jumpshot. Prvi će napustiti uslugu krajem ove godine za nadolazeću streaming platformu Warner Media, HBO Max, a drugi će napustiti Netflix 2021. godine za uslugu NBCUniversal koja tek treba buti imenovana.

“Seinfeld” je trenutno na streamingu na Hulu u SAD-u u sklopu petogodišnjeg sporazuma koji istječe 2021. i na nekim međunarodnim teritorijima na Amazon Prime Video.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X