Network Awesome – jedan sasvim drugačiji pogled na TV

Portal Network Awesome vodi se maksimom da ne žele svojim konzumentima rastopiti mozak, već im dati na razmišljanje što televizija može i mora dati. Mi smo se ‘zakvačili’ na njihov entuzijazam i profesionalnost, možda se to dogodi i vama…

Network Awesome

Inspiriran legendarnim Z Channel Magazinom, laptop rocker Jason Forrest i neuroznanstvenik Greg Sadetsky prije godinu dana pokrenuli su Network Awesome portal i magazin. S ciljem publiciranja kulturnih studija kojima je visoki prioritet povijesni kontekst i alati interpretacije istog.

Kada je riječ o starim, stranim ili opskurnim medijima istraživački je posao doći do razumijevanja njihovog sadržaja. Na primjer, film “Fantastic Planet” je predivan, ali je i puno bogatiji ako se zna kako je nastao kao odgovor na Rusku represiju reformi u Čehoslovačkoj kasnih šezdesetih godina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ALS92big4TY[/youtube]

Vodeći se maksimom da nisu kolekcionari već vodiči na Network Awesome bave se pretvaranjem video klipova s You Tubea u emisije koje emitiraju, arhiviraju i katalogiziraju. Ukoliko se nešto makne s You Tube-a miče se i iz njihove arhive, a na svoje emisije ne polažu autorska prava.

“Televizija se promijenila na gore i ne popravlja se ni malo, stoga je potrebno napraviti nešto potpuno drugačije“ poručuju s Network Awesome i navode u nastavku: “Mi rudarimo po izvorima s You Tube-a kako bi sva blaga koja pruža prepakirali, složili u gledljivije formate i na to još dodali poklon-mašnicu. Ovo vam neće rastopiti mozak, već naprotiv dati vam na razmišljanje što televizija može i mora dati.”

Za sada ulogu vodiča ima preko 130 volontera; pisaca, video editora, PR-ovaca, TV-ovisnika, producenata, gif čarobnjaka, odvjetnika i mnogih drugih entuzijasta iz cijelog svijeta koji imaju priču.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WbHbWb89GWM[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X