Network Awesome – jedan sasvim drugačiji pogled na TV

Portal Network Awesome vodi se maksimom da ne žele svojim konzumentima rastopiti mozak, već im dati na razmišljanje što televizija može i mora dati. Mi smo se ‘zakvačili’ na njihov entuzijazam i profesionalnost, možda se to dogodi i vama…

Network Awesome

Inspiriran legendarnim Z Channel Magazinom, laptop rocker Jason Forrest i neuroznanstvenik Greg Sadetsky prije godinu dana pokrenuli su Network Awesome portal i magazin. S ciljem publiciranja kulturnih studija kojima je visoki prioritet povijesni kontekst i alati interpretacije istog.

Kada je riječ o starim, stranim ili opskurnim medijima istraživački je posao doći do razumijevanja njihovog sadržaja. Na primjer, film “Fantastic Planet” je predivan, ali je i puno bogatiji ako se zna kako je nastao kao odgovor na Rusku represiju reformi u Čehoslovačkoj kasnih šezdesetih godina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ALS92big4TY[/youtube]

Vodeći se maksimom da nisu kolekcionari već vodiči na Network Awesome bave se pretvaranjem video klipova s You Tubea u emisije koje emitiraju, arhiviraju i katalogiziraju. Ukoliko se nešto makne s You Tube-a miče se i iz njihove arhive, a na svoje emisije ne polažu autorska prava.

“Televizija se promijenila na gore i ne popravlja se ni malo, stoga je potrebno napraviti nešto potpuno drugačije“ poručuju s Network Awesome i navode u nastavku: “Mi rudarimo po izvorima s You Tube-a kako bi sva blaga koja pruža prepakirali, složili u gledljivije formate i na to još dodali poklon-mašnicu. Ovo vam neće rastopiti mozak, već naprotiv dati vam na razmišljanje što televizija može i mora dati.”

Za sada ulogu vodiča ima preko 130 volontera; pisaca, video editora, PR-ovaca, TV-ovisnika, producenata, gif čarobnjaka, odvjetnika i mnogih drugih entuzijasta iz cijelog svijeta koji imaju priču.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WbHbWb89GWM[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X