Ni Osijek neće cajke u gradskom prostoru

Nakon što je pulski gradonačelnik zabranio održavanje turbofolk koncerta u svom gradu, organizator je najavio preseljenje događaja u Osijek. No čini se da ni tamo gradske vlasti ne odobravaju.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić (foto: Facebook)

Osječka Gradska uprava izvijestila je u četvrtak kako neće odobriti korištenje gradskog prostora za organizaciju turbo-folk koncerta koji je za 25. ožujka bio najavljen u sportskoj dvorani Zrinjevac, jer smatraju da treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru, prenosi HINA.

Odluka je uslijedila nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić odlučio da u europskoj Puli nema mjesta za cajke. “Dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule, sa svim njezinim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima”, izjavio je.

Organizatori su najavili kako će koncert na kojemu su trebali nastupiti izvođači Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović biti premješten u Osijek, ali čini se da je i od tamo stigla odbijenica.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić na društvenim je mrežama napisao kako je Osijek “srednjoeuropski grad, koji ima naglašenu europsku dimenziju, i koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu”, napomenuo je da je taj grad predstavljen kao zamjenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta, iako ugovor s dvoranom nije potpisan.

“S obzirom na identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva ‘promocija’ zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim utjecati na to što će tko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti,” naglasio je Radić.

Podržava, kaže, reakciju kolege gradonačelnika Pule i svjestan je da ova odluka otvara rasprave kako donositi odluke što dozvoliti, a što ne te kako u tim odlukama izbjeći subjektivni utjecaj osobnih afiniteta i slično. Sva ta pitanja, kaže, stoje “i možda sada nemamo sve odgovore, ali imamo odgovor što ne želimo”.

“Zaključno, koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo”, poručio je osječki gradonačelnik.

Saznajte više:

Filip Zoričić odlučio da u europskoj Puli nema mjesta za cajke

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X