Nick Cave i Warren Ellis iznenadili objavom novog albuma ‘Carnage’

‘Album je jednostavno pao s neba. Bio je to dar’ – Nick Cave.

Nick Cave & Warren Ellis ‘Carnage’

Nakon što je otkazao već zakazanu turneju po Velikoj Britaniji i Europi za 2021. godinu zbog širenja koronavirusa, Cave je to razdoblje opisao kao “priliku za uvid” i ” vrijeme za stvaranje novog albuma”.

Potom je potvrdio da su se on i Warren Ellis vratili u studio kako bi radili na novom albumu nazvanom “Carnage”, te opisao ploču kao “brutalnu, ali vrlo lijepu ploču ugrađenu u društvenu katastrofu”.

Album je objavljen u četvrtak na streaming servisima, dok je fizičko izdanje najavljeno za 28. svibanj ove godine.

Cave je rekao da je njegova inspiracija potekla iz “čitanja, prisilnog pisanja i samo sjedenja na balkonu i razmišljanja o svemu što se događa”. Bez početne namjere da napravi album, rekao je da je “album jednostavno pao s neba. To je bio poklon.”

Iako nije cjelovita ploča Nicka Cavea i The Bad Seedsa, album je posljednji u nizu, gotovo 25 godina, suradnje Ellisa i Cavea. Warren Ellis je član Bad Seedsa od 1997. godine, ali je i dugogodišnji Caveov partner za pisanje pjesama – uključujući rad na projektu Grinderman, te brojnu filmsku, TV i kazališnu glazbu.

Ellis je postupak snimanja album “Carnage” opisao riječima: “Dvoje ljudi koji sjede u sobi riskirajući i puštajući da se dogodi što god se dogodi”.

“‘Bio je to ubrzani proces intenzivne kreativnosti”, rekao je Ellis. “Osam pjesama bilo je tamo u jednom ili drugom obliku u prva dva i pol dana, a onda je bilo, ‘ajmo samo snimiti!’ U tome nije bilo nikakvog pretjeranog promišljanja.”

 “Carnage” – popis pjesama:

1. ‘Hand of God’
2. ‘Old Time’
3. ‘Carnage’
4. ‘White Elephant’
5. ‘Albuquerque’
6. ‘Lavender Fields’
7. ‘Shattered Ground’
8. ‘Balcony Man’

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X