Za Oscara nominirani redatelj Dalibor Barić režirao je spot za hit grupe Beti

Nakon što su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili svoj novi zajednički projekt Beti uspješnim singlom ‘Slobodna’, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice stigao je novi singl – ‘Vili’.

Beti (Foto: promo)

Video spot za pjesmu “Vili” radio je ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson:

“Iako to ime trenutno “pluta” po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao ‘zakvačen’.”, ispričao je Luka Geček.

“Vili” se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla “Slobodna”.

“Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974.-oj.”, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček: “Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. “Slobodna” je u principu eskapistička dok je “Vili” ipak više introspektivna pjesma.”

“Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici”, zaključila je Natali Dizdar.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X