‘Nije naš zadatak zabavljati ljude, već se izraziti i riješiti si neke probleme u glavi’

Bend Modern Delusion osnovali su Goran Lautar, Dirt Sleeze i Darija Turina u ljeto 2013. Vole kazete i vinile, dok nule i jedinice preziru, za sebe na svom Facebook profilu kažu da su post punk, a što su ustvari pokušao je zasnati Anđelo Jurkas.

  •  
  •  
Modern Delusion kazeta

Tematski što vas ili tko vas proganja u pjesmama?

Modern Delusion: Evo, da se ograničimo samo na one pjesme koje su u četvrtak 13. veljače objavljene na kazeti i predstavljene uživo iste večeri u Attacku ( Medika ) zajedno s drugim izvođačem, našim prijateljem imenom ManMachine, čovjekom s naočalama, sintesajzerom i probušenim srcem i mozgom.

Dakle, pjesme s kazete:

Wasteland – pjesma o odrastanju među betonskim neboderima na Knežiji
Love Of The Weird – je o čudnim odnosima čudnih ljudi
Miss Name – je o danu jedne djevojke u uredu
Beauty Lies – je o istini
Human Experiment – je o ljudskoj nebitnosti
My Life – o životu, ha,ha

I tu je još dodan jedan cover od stare, opskurne punk grupe Crime ( Piss On Your Dogg ) – pjesma o psu, valjda…

Svirate već van granica, minimalizam pršti iz vaše garaže, stvari su intenzitetne, odakle se crpi mojo i vibe?

Modern Delusion: Vajb je stvarno svugdje oko nas, ulazimo polako u čudna, mračna vremena i svi u našim krajevima to osjećaju. Nismo imali puno svirki do sada, u biti tek počinje za ozbiljno, bit će skoro Ljubljana, Pula, Osijek, tako nešto. A u svibnju evropska turneja od nekih 15-tak koncerata s našim beogradskim prijateljima Chresus Jist.

Ima li već sad vizije rocka trajanja ili je sreća i iskra zbog nove postave i divota zajedničkog kuženja? Pitam obzirom jer garažni rock bendovi često imaju jasan cilj i glazbene zagrade…

Modern Delusion: Moramo te opet malo ispraviti, ne zamjeri. Za razliku od prethodnih bandova u kojima je Goran svirao, koji doista jesu garage rock’n’roll, garage punk i što sve već ne, ovaj band je ipak malo drukčija priča. Scena garažnog rocka je polumrtva, pojam je nažalost devalvirao. I u našim ušima zvuči anakrono kao npr. hard rock 1985-te. Naravno, u ovom bendu, elemenata tog garažnog, dirty zvuka i energije će uvijek biti. A dokle ćemo? Dok nam je uzbudljivo, ni minute više.

Imate i svojevrsne video nastavke pjesmama? Je li taj dio gušt ili tlaka?

Modern Delusion: I užitak i izazov. Goran i Darija slažu te spotove.

Nek ljudi pogledaju:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=msCCWvKXMVo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=17WfAf0-9vQ[/youtube]

Prvo izdanje je pod labelom Doomtown Records – o kome i čemu se radi?

Modern Delusion: Radi se o nekoliko entuzijasta, za koje se sad već čuje diljem bijelog svijeta, inače, naših prijatelja od kojih imamo veliku podršku. Ukratko, malena, živahna etiketa, dosad većinom punk/hc izdanja, a, eto i mi završili u tom društvu.

Osim Vas na RH sceni nema puno bendova više tog garažnog straight noise loud rock profila? Je li to prednost ili mana biti usamljenom perjanicom? Čini se kad Lautar posustane ako ikad da je vrijeme za stavit brave na garažu…

Modern Delusion: Nismo sami, kako čovjek može biti usamljen pored cijelog svijeta punog istomišljenika? RH kaj je to? Retardirana Havarija? U svakom slučaju, hvala na komplimentu, da smo perjanica, makar i usamljena, ha,ha, ali nije nam to ambicija. Nek se svatko izrazi kako želi, ima našu podršku, samo da nije plitko, predvidljivo i kalkulantski.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X