Nisville Jazz Festival izdao službeno priopćenje zašto je Tricky napustio pozornicu

‘Razlog zbog kojeg je Tricky prekinuo nastup na zatvaranju Nišvila nije bio loš razglas Sky Musica niti to što je ‘pijani direktor Nišvila hteo da ga bije”, izjavio je direktor festivala Ivan Blagojević u službenom priopćenju.

Tricky (Foto: Nino Šolić)

Razlog zbog kojeg je pionir trip hopa i nekadašnji član Massive Attacka već nakon prve pjesme niškoj publici obznanio kraj svog nastupa bio je neočekivan kvar dva laptopa na kojima su bile matrice. A taj kvar se dogodio Trickyjevom toncu, stoga je koncert otvoren s pjesmom koja je bila predviđena za bis.

„Zbog toga je Tricky bukvalno poludeo i povukao bend sa scene“, rekao je Ivan Blagojević, direktor Nisville Jazz Festivala, u priopćenju u kojem je obrazloženo: “„Nakon desetak minuta pokušali su ponovo nastup ali je tehnička greška bila nepopravljiva, a nastup nemoguć.”

Što se događalo nakon toga, na prilično zanimljiv način se navodi u službenom priopćenju: “To je strašno pogodilo Tricyija jer je na tehničkoj probi sve savršeno funkcionisalo, a on se radovao nastupu i hvalio kvalitet zvuka. Sav bes pokušao je da iskali na direkoru festivala i njegovim saradnicima, nepovezano ponavljajući da voli Srbiju i njen gostoljubivi narod, osim direktora koji je hteo da ga bije, da je spreman da odmah umre, kao i da će se ubiti ako ne izađe na binu. Kad su na drugom stejdžu počeli svoj nastup trubači, Tricky se potpuno smirio i pitao novinara Miloša Eremića može li da se popne na binu i repuje sa njima. Da mi je Eeremić u tom trenutku preneo tu informaciju verovatno bih mu dozvolio i to bi bila medijska ekskluziva. Dobar deo njegove publike već se preselio na Midnight Dance stejdž, pa bi druga opcija bila da tamo nastupi sa DJ-om Dejanom Šobotom koji je ujedno bio i stejdž menadžer glavnog programa (pa i Trickyjevog nastupa) i koga je na kraju grlio. Umesto tih opcija, ubacili smo ga u taxi i poslali u hotel.”

Blagojević je na kraju zaključio: “Ostaje žaljenje što je jedna tehnička greška bila okidač za buđenje Trickijevih demona”.

Saznajte više:

Tricky naprasno napustio pozornicu Nisville Jazz Festivala u Nišu

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X